Президентът на Capcom обяви, че компанията има за цел да

...
Президентът на Capcom обяви, че компанията има за цел да
Коментари Харесай

Capcom очакват да продадат 10 милиона копия на Street Fighter 6

Президентът на Capcom разгласи, че компанията има за цел да продаде 10 милиона копия на Street Fighter 6. В изявление за Famitsu, Харухиро Цуджимото е бил запитан за упованията си след излизането новата част от поредицата и дали опитът на компанията да разшири аудиторията на играта, като я направи по-привлекателна за почитателите на бойни игри с по-малко „ хардкор “ подиуми, е оказал отрицателно въздействие върху разноските за нейната разработка:

„ Street Fighter е нашето водещо заглавие, тъй че не се поколебахме да влагаме повече средства в нея. През последните няколко години поредицата Resident Evil е продала 10 милиона копия, а някои елементи на Monster Hunter към този момент гонят 20 милиона продадени бройки. Street Fighter 5 към този момент е продал над 7 милиона копия, тъй че в случай че успеем да впрегнем целият си опит в цифровите продажби, бихме могли да се прицелим в 10 милиона копия от идната част. “

С към този момент упоменатите 7 милиона продадени копия, Street Fighter 5 се трансформира в най-продаваната конзолна игра от поредицата, съгласно Capcom, което значи, че упованията са Street Fighter 6 да счупи този връх.

Цуджимото отбелязва също, че възходящият дял на продажбите на видео игри в онлайн платформи, като Steam да вземем за пример, по отношение на популяризираните на физически притежател (около 80% от игрите на Capcom са на физически носител), кара компанията да изготви своята пазарна тактика по нов метод:

„ От 2021 година си поставихме за цел да продаваме заглавията си в продължение на до три години след излизането им. Преди напълно цифровите версии на видео игрите да станат толкоз желани, множеството от нашите артикули бяха популяризирани на физически носители и продавани по магазините. Този способ основава известни ограничавания, които въздействат на успеваемостта на продажбите – можехме да изпратим толкоз копия, колкото дадения търговец би могъл да продаде за шест месеца. Това ни поставяше в обстановка, в която не изглеждаше рентабилно да продължаваме да продаваме игрите си в същия магазин след този интервал, даже и да искахме. През последните няколко години покупката на видео игри непосредствено от онлайн платформи стана все по-често срещано събитие. Причината да сме задали тригодишна времева рамка за разпространяване на продуктите ни е, че нашият общоприет интервал за погашение на разноските по създаването им е към две години и по този начин към момента има изгода от тяхната продажбата през третата година, даже и при по по-ниска цена. “

Street Fighter 6 ще излезе на пазара на 2 юни, като в играта са включени 18 персонажа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР