През вчерашния ден стана ясно, че ATP, WTA и ITF

...
През вчерашния ден стана ясно, че ATP, WTA и ITF
Коментари Харесай

След Уимбълдън: Джокович губи първото място, а Федерер изчезва от ранглистата

През вчерашния ден стана ясно, че ATP, WTA и ITF заемат безапелационна позиция срещу решението на Уимбълдън да не допусне до присъединяване тенисистите от Русия и Беларус в тазгодишното издание на шампионата. Трите организации показаха митинга си по изцяло безапелационен метод, откакто всяка една от тях отхвърли да даде ранкинг точки за идната " мейджър " конкуренция в Лондон, което значително цели да трансформира надпреварата в демонстративно, а сегашните условия могат да принудят уредниците да понижат общия награден фонд на половина.

Всичко това обаче ще бъде в голям ущърб на играчите, които няма да могат да защитят завоювания си актив от предходния Уимбълдън и по този метод някои от тях ще претърпят съществено срутване в класацията и даже изтриване от формалното нареждане.

Острите реакции от състезателите са към този момент налице, тъй като Мартон Фучович нямаше желание да чака дълго, с цел да изрази своето неодобрение. Унгарецът сега е под номер 60 в ранглистата, единствено че е пред угрозата да се срине чак до 130-тото място и това го накара да потърси сметка от ръководещите спорта органи.

Фучович пък надалеч не е единственият състезател, който ще пострада съществено, в случай че не бъде измислено някакво заслужено решение по въпроса. Световният номер едно Новак Джокович ще би трябвало да се раздели с 2000 пункта от актива си и по този начин по длъжностен път ще бъде преместен от лидерската си позиция, която още веднъж ще стане владеене на Даниил Медведев, въпреки че руснакът даже няма да има право да играе на Уимбълдън.

Роджър Федерер и Серина Уилямс отдавна се борят с контузии и последните им точкови ресурси датират тъкмо от предишния сезон на трева, тъй че две от най-големите тенис митове ще изгубят наличието си в класацията на професионалните тенисисти.

Григор Димитров няма да бъде пострадал от създалото се състояние, защото отпадна още във втория кръг на Откритото състезание на Англия през 2021-ва и позицията му измежду елита ще остане непокътната.

Ето и по какъв начин се чака да наподобява новият топ 5 при мъжете:

Ce que donnerait le classement ATP actuel en retirant les points de Wimbledon 2021

1- Medvedev 7800 points
2- Zverev 6895
3- Djokovic 6660
4- Tsitsipas 5965
5- Nadal 5525
— Quentin Moynet (@QuentinMoynet)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР