През вчерашния ден на надпреварата в Уинстън Сейлъм за откриващия

...
През вчерашния ден на надпреварата в Уинстън Сейлъм за откриващия
Коментари Харесай

След двубоя с Григор: Тийм бе развенчан от млад талант и отпадна в Уинстън Сейлъм

През вчерашния ден на конкуренцията в Уинстън Сейлъм за откриващия си дуел в американския град на корта излезе първата ни ракета Григор Димитров, който върза,,геврек " на някогашния номер 3 Доминик Тийм, само че след това заради здравословни проблеми българинът бе заставен да се откаже при резултат 6:0 2:4, с което австриецът продължи напред в надпреварата. Още през днешния ден във етапа на осминафиналите някогашният първенец от Шлема срещна 20-годишния гений Джак Дрейпър, който се радва на мощен сезон на твърди кортове и към момента е непобеден в първия кръг на АТР конкуренция през годината, имайки актив от 8:0 триумфа.

Сблъсъкът представляваше копие на вчерашната среща сред хасковлията и Доминатора, откакто Тийм физически изнемогваше пред темповата игра на британеца, който дирижираше протичащото се и несмущаван победи за час и 17 минути на корта - 6:1 6:4. Посредством успеха си международният номер 55 се класира за четвъртфиналите, където му следва да се изправи против един всред защитаващия първенец Иля Ивашка и намиращия се отвън първата стотица Марк-Андреа Хюслер.

В началото на дуела някогашният трети в света изпитваше съществено усложнение с това да намира очертанията на корта при опитите си да поема самодейността с нападателни удари, от което младокът извлече максимума позитиви, откакто само връщаше топката от другата страна на мрежата и скоро към този момент имаше безапелационен задатък от 5:0. Все отново австриецът съумя да се разпише в резултата, печелейки последвалото си подаване, само че Дрейпър беше безукорен във всеки един аспект и записа откриващия сет на сметката си едвам 25 минути след началото.

Във втората част първенецът от US Open 2020 повиши доста нивото си и показва умела отбрана в основните моменти, като в играта му зачестиха излизанията на мрежата, посредством които матираше британеца и отрази редица брейкболи, с цел да поддържа паритета на корта - 4:4. Талантливият представител на новото потомство обаче нито за секунда не се отхвърли от тактиката си да е извънредно нападателен, търсейки линиите, когато удря топката от форхенд страната си и подкрепят от несъразмерния брой грешки на Тийм осъществя късен пробив в деветия гейм, който му донесе и крайния триумф в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР