БДЖ-Пътнически превози възнамерява поетапно да въведе системи за видеонаблюдение. Те

...
БДЖ-Пътнически превози възнамерява поетапно да въведе системи за видеонаблюдение. Те
Коментари Харесай

Въвеждат видеонаблюдение във влаковете

БДЖ-Пътнически транспорти има намерение поетапно да вкара системи за видеонаблюдение. Те ще бъдат ситуирани както в локомотивите, по този начин и във вагоните. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков в отговор на въпрос от депутат по тематиката, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той прецизира, че е изработен сполучлив опит за внедряването на камери във влаковете. По думите му слагането на видеорегистратори в локомотивните кабини и кабините за ръководство на мотрисните влакове ще спомогне за понижаване на похищенията против преносимия състав на железниците.

Гвоздейков прецизира, че дейности като мятане на камъни, слагане на предмети върху релсите и нерегламентирано секване на жп прелез ще бъдат записвани и по този начин установяването на причинителите ще стане по-лесно.

След завършването на първичния стадий - внедряване на системата в локомотивите и мотрисните влакове, БДЖ ще предприеме дейности за въвеждането ѝ и в пътническите вагони, акцентира министър Гвоздейков.
 37 са случаите на хвърлени камъни по влакове от началото на годината
37 са случаите на хвърлени камъни по влакове от началото на годината

Машинистите не се опасяват, само че са обезпокоени от следващата офанзива с камъни по влак
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР