Насилието в Югозападна Колумбия се засили, след като в град

...
Насилието в Югозападна Колумбия се засили, след като в град
Коментари Харесай

Насилие в Колумбия: Двама полицаи са били убити, а други шестима души са ранени при взрив

Насилието в Югозападна Колумбия се ускори, откакто в град Джамунди избухна бомба, която е ранила шестима души. Според полицията при друго нахлуване на бунтовници срещу участък в селския град Моралес са починали минимум двама служители на реда. Правителството на Колумбия приписва нападенията на бунтовническата формация FARC-EMC, която се отдели от Революционните въоръжени сили на Колумбия и отхвърли да подпише мирното съглашение от 2016 г. Припомняме, че тогава повече от 14 000 бунтовници се демобилизираха. През април тази година западната секта на групировката се отдръпна от нов кръг от мирни договаряния с държавното управление и от този момент провежда серия от набези против военни и служители на реда. Сред убитите обаче са и цивилни, като последният бе миналия петък. Тогава 11-годишно дете почина след взривяване на бомба.
Военните сили ще продължат да напредват посредством решителни интервенции против тези терористични структури, които по безапелационен метод нанесоха безразборни вреди на публичната мощ и на цивилното население.
Генерал Ернан Хиралдо Бонила, пълководец на колумбийската войска

Със своите към 5000 бойци ЕМС е третата по величина въоръжена формация в Колумбия, след Гайтанистките сили за самозащита и Армията за национално избавление. Откакто бе определен на поста, колумбийският президент Густаво Петро се пробва да организира мирни договаряния с останалите размирен организации в рамките на тактика, известна като цялостен мир. Администрацията му подписа примирия с някои от тези групировки и стартира разисквания на стратегии за развиване и промени в селските региони. Експерти в страната обаче твърдят, че тактиката е дала смесени резултати.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР