Полицията в Бургас стартира акция срещу производителите и разпространителите на

...
Полицията в Бургас стартира акция срещу производителите и разпространителите на
Коментари Харесай

Стартира акция срещу разпространението на друсан чай в Бургас

Полицията в Бургас започва акция против производителите и разпространителите на " друсан чай ", съобщи Българска национална телевизия.

Акцията е почнала, откакто близки на 17-годишно момче, умряло от инфаркт, допускат, че повода за инфаркта е честата приложимост на " друсан чай ". Но към момента не е открито дали младежът е умрял в резултат на опиата. Близките му споделят пред полицията, че той постоянно е пушил.

" Друсаният чай " е билка, смесена със синтетични субстанции и опиатът се популяризира от ден на ден измежду младежите тъй като е на ниска цена.

Стамат Христов , шеф на Участък " Победа " към Първо РУ-Бургас, сподели, че в бургаския кв. " Победа " полицията е открила мобилна лаборатория за " друсан чай " в една от къщите. До този момента са тествани 4 адреса и са арестувани 5 души. На един от адресите са арестувани двама сега на приготвянето на опиата.

Христов прецизира, че има разнообразни разфасовки на " друсания чай ", като има и по 5 лв.. Той е елементарен за произвеждане и " това са бързи и лесни пари ".

Наркотикът е сурогат на марихуаната, само че е по-опасен поради синтетичните субстанции, които се впръскват в билките. Те могат да обиден мозъка и нервната система. Особено рисков е за по-млад организъм, който е по-чувствителен.
 Арестуваха двама за произвеждане на опиати в Бургас
Арестуваха двама за произвеждане на опиати в Бургас

Задържаните са остарели познайници на полицията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР