Опечалените започнаха да се събират за дни на погребения и

...
Опечалените започнаха да се събират за дни на погребения и
Коментари Харесай

Започнаха дни на погребението на президента на Иран, загинал при катастрофа с хеликоптер

Опечалените започнаха да се събират за дни на погребения и шествия за починалия президент, външния министър на Иран и други, починали при злополука с хеликоптер.

Ръководената от иранското държавно управление поредност от церемонии има за цел както да отдаде респект на мъртвите, по този начин и да покаже мощ в неспокойния Близък изток.

За шиитската теокрация в Иран всеобщите демонстрации бяха от решаващо значение, откогато милиони се тълпяха по улиците на Техеран, с цел да приветстват Великият аятолах Рухола Хомейни през 1979 година по време на Ислямската гражданска война. Приблизително един милион са събрани през 2020 година за шествия за починалия военачалник от Революционната армия Касем Солеймани, който беше погубен при удар на американски дрон в Багдад.

Дали президентът Ебрахим Раиси, външният министър Хосейн Амирабдолахиан и други притеглят една и съща навалица остава под въпрос, изключително откакто господин Раиси почина при злополука с хеликоптер, завоюва поста си на изборите с най-ниска избира...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР