През последните седмици една от най-обсъжданите теми в тенис пространството

...
През последните седмици една от най-обсъжданите теми в тенис пространството
Коментари Харесай

Де Минор избухна: Или аз не съм добър тенисист, или Джокович няма никаква контузия

През последните седмици една от най-обсъжданите тематики в тенис пространството е травмата на Новак Джокович, който почувства дискомфорт в лявото си бедро още по време на шампионата в Аделаида, а след това на три пъти анулира подготвителните си занимания преди началото на Аустрелиън Оупън. Сърбинът имаше сериозни моменти и в някои от дуелите си в Мелбърн, като в мача си против Енцо Куако от втория кръг даже трябваше да напусне корта, с цел да получи нужната здравна помощ.

По-рано през днешния ден някогашният номер едно се класира за четвъртфиналната фаза на конкуренцията, откакто реализира победен триумф на локалния представител Алекс де Минор, отпускайки му едвам 5 гейма в хода на цялата среща, която беше и първата в историята на тяхното съревнование. След края на конфликта Ноле дефинира днешния дуел като най-силния си от началото на годината, като също по този начин акцентира, че не е почувствал болежка в нито един миг. 

На конференцията си след срещата Де Минор бе очевидно повлиян от провалянето и не се изрече по никакъв начин ласкаво за своя конкурент, поставяйки под подозрение контузията на балканеца, а ето и какво тъкмо сподели международният №24:

" Вие ще ми кажете дали смятате, че Джокович е контузен ", обърна се австралиецът към публицистите. " Мисля, че всички виждаме какво се случва. Мога да ви уверя, че намирайки се от другата страна на мрежата, имах усещането, че той се движи съвършено. През последните седмици травмата в бедрото на Джокович е единственото, за което се приказва, само че очевидно или аз не съм задоволително добър тенисист, с цел да я виждам и да се възползвам от нея, или той няма безусловно никаква травма. 

Понякога съперникът просто не ти разрешава да следваш първичния си проект и мисля, че тъкмо това беше казусът през днешния ден. Усещането беше по този начин, като че ли той се намира на изцяло друго равнище от мен. Днешното му показване бе доста покрай най-хубавата му игра и бих споделил, че в случай че резервира това равнище в идващите си мачове, то без никакво подозрение той ще е индивидът, който ще си тръгне с купата ", добави още австралиецът.

De Minaur très cash sur Djokovic: « Dis-moi s’il t’a semblé blessé. On parle de sa jambe gauche depuis deux semaines, mais soit je ne suis pas un assez bon joueur de tennis, soit il va parfaitement bien »
— We Love Tennis (@Welovetennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР