Женският национален отбор по волейбол на България стартира участието си

...
Женският национален отбор по волейбол на България стартира участието си
Коментари Харесай

Женският волейболен тим на България започва участието си в Лигата на нациите

Женският народен тим по волейбол на България започва присъединяване си в най-престижния международен шампионат - Лигата на нациите.

В първия уикенд от конкуренцията отборът ни, воден от Лоренцо Мичели, играе в Анталия. Нашите са в група 1 с тимовете на Нидерландия, Япония, Франция и Италия.

В първия си мач България се изправя против Нидерландия, а дуелът е този следобяд от 17:00 часа българско време.

През сезон 2023 в Лигата на нациите, отборът на „ лалетата “ приключи на 12-а позиция в крайното класиране, а родните представителки завършиха на 13-о място. Така и двата противника резервираха наличие в международния хайлайф.

След изявите си на идващите конгреси генерално тимът на Нидерландия заема 10-та позиция в международната класация, до момента в който българския отбор отстъпи обратно и към този момент е 20-ти в подредбата.

През 2024 година, след решение на Международната федерация FIVB, в Лигата на нациите няма да има изпадащи тимове.

България стартира присъединяване си в шампионата с коренна смяна в отбора. През този сезон нашият състав е тотално подмладен, като отсъстват голям брой опитни състезателки. Селекционерът Лоренцо Мичели заложи на редица от националките под 20 години.

Той разгласи, че това ще е и подготовка за европейското състезание за девойки U20, на което България е съдомакин, както и че тимът ни стартира от в този момент подготовка за международното след две години.

По време на подготовката си волейболните ни националки направиха две публични контроли, като не съумяха да запишат триумф. Първо те отстъпиха на Украйна с 2:3 гейма. След това позволиха проваляне от Белгия също с 2:3 гейма.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР