Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди-младши заведе

...
Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди-младши заведе
Коментари Харесай

Робърт Кенеди-младши съди Meta заради цензура

Независимият претендент за президент на Съединени американски щати Робърт Ф. Кенеди-младши заведе дело против компанията майка на Фейсбук Meta. Той упреква софтуерният колос в интервенция в изборите, откакто негова политическа реклама бе блокирана. Това съобщи организация Ройтерс.

Делото е заведено във федералния съд в Сан Франциско от Кенеди и American Values ​​2024 super PAC, които са платили за рекламата, 30-минутен видеоклип за живота на Кенеди. Кандидатът за президент твърди, че Meta е цензурирал видеоклипа, като го е премахнала. Освен това потребителите в платформите на Meta са били лишени от опцията да гледат и споделят видеото.

Видеото, наречено " Кой е Боби Кенеди " и разказано от артиста Уди Харелсън, е 30-минутно гмуркане в живота на Кенеди, фамозното семейство и " ненормалното " усещане на медиите за него.

То акцентира предишното на Кенеди като юрист по околна среда и страха му от бързата ваксина против ковид, дружно със скептицизма по отношение на успеваемостта на блокировките от ерата на пандемията.

От Meta показват, че видеото е било блокирано по простъпка. Достъпът до него е бил обновен след изясняването на обстановката.

Meta има платформите Фейсбук, Instagram, Threads и WhatsApp.

Кенеди, който ще се бори против Доналд Тръмп и Джо Байдън на изборите на 5 ноември, може да събере близо 8% от гласовете, сочи изследване на Ройтерс.
 Фамилията Кенеди още веднъж поглежда към Белия дом
Фамилията Кенеди още веднъж поглежда към Белия дом

Робърт Ф. Кенеди-младши събра подписи за щата Юта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР