Praga ни зашемети с футуристичния си ултра-лек суперавтомобил Bohema миналата

...
Praga ни зашемети с футуристичния си ултра-лек суперавтомобил Bohema миналата
Коментари Харесай

Praga възкресява мотоциклет от 1928 година . видео

Praga ни зашемети с футуристичния си ултра-лек суперавтомобил Bohema предходната година, само че тази чешка компания е заела ретро изгледна точка и за първия си махленски мотоциклет от съвсем век. ZS 800 съчетава прелестен типичен външен тип с прелестно съвременно мислене. Тази хубавица с въздушно изстудяване се връща към BD 500, създаден в Прага сред 1928 и 1933 година

Както при Bohema, Praga е потърсила мотор в Япония, вместо да създава нещо вътрешно – в този случай това е огромният, другарски надъхан успореден близнак с 50 коня от ретро стандарта W800 на Kawasaki. Този относително непретенциозен мотор е поместен в в действителност секси тръбна хром-молибденова рамка, с превъзходно изглеждаща система от гредови вилки начело и клатещо се изцяло регулируемо окачване Ohlins в предния и задния край. Барабанните спирачки също не ви разрешават да спорите с образния резултат обаче, който наподобява превъзходно.

Сухото тегло на машината е единствено 142 кг, с помощта на необятното потребление на исполин (включително цялата двойна изпускателна система, която тежи единствено 4,8 кг), дуралуминиеви сплави и несъмнено въглеродни нишки, употребявани тук основно в ръчно плетените джанти и резервоара. Е, това не е контейнер, това е подправен похлупак, защото самият контейнер е интегриран в структурата на рамката изпод.



Ако разглеждате всичко това и си мислите, че това може да е скъпо, вие сте уцелили че и нагоре. От Praga желаят 86 000 евро на брой, като доставките стартират в средата на тази година. Те ще създадат единствено 28 мотора. Малко повече от богат за нашите джобове, ZS 800 обаче несъмнено е безспорен образен празник, с голям брой красиви елементи, в които да се потопите в приятност от гледаката му от всевъзможен ъгъл.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР