Днес администрацията на САЩ обяви официално плановете си за драстично

...
Днес администрацията на САЩ обяви официално плановете си за драстично
Коментари Харесай

САЩ увеличава митата върху китайските електромобили от 25% на 100%

Днес администрацията на Съединени американски щати разгласи публично проектите си за фрапантно увеличение на митата върху вноса на редица артикули и първични материали, създавани в Китай.

Сред главните позиции, които показват като наранени от администрацията на Байдън, са 100% електрическите коли, митата на които се усилват от от 25% на 100% през тази година.

Според информация на , от началото на предходната година, до март 2024-а, в Съединени американски щати са били импортирани напълно електрически коли (BEV) на стойност 6.89 милиарда $ от Германия и 6.22 милиарда $ от Южна Корея, до момента в който в това време импортираните в Страната на неограничените благоприятни условия електрически автомобили, създадени в Китай са били на стойност 380 милиона $.

" След изчерпателен обзор на наложителния отчет по отношение на цените по раздел 301 и откакто взе поради моя съвет, президентът Байдън ми подреди да подхваща по-нататъшни дейности за поощряване на премахването на несправедливите политики и практики на Китайската национална република, свързани с прехвърлянето на технологии, които не престават да обременяват американската търговия и вредят на американските служащи и предприятия “, разяснява представителят на комерсиалната камара Катрин Тай.

Според предлагането на Тай, промени в обмитяването следва да бъде въведено с изключение на върху създадените в Китай електрически автомобили, само че върху литиево-йонни акумулатори (+25%), защитни маски и ръкавици, спринцовки и игли (+25%), минерали от сериозно значение (+25%), кранове (+25%), слънчеви панели (с до 50%), артикули от стомана и алуминий, и други.

Новите правила плануват също по този начин и нарастване на митата с 50% на полупроводници от 2025 година, на графит и непрекъснати магнити с 25% от 2026 година, и други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР