Днес автомобилният гигант Stellantis, в който влизат марките Alfa Romeo,

...
Днес автомобилният гигант Stellantis, в който влизат марките Alfa Romeo,
Коментари Харесай

Венчърът на Stellantis и Leapmotor- Leapmotor International, стартира в девет европейски държави

Днес автомобилният колос Stellantis, в който влизат марките Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall, разгласи че венчърът й с Leapmotor- Leapmotor International (51/49 дялово участие), ще стартира да предлага продуктите си в Европа още през тази година.

Навлизането на напълно електрическият Leapmotor International ще бъде осъществено в началото в девет европейски страни още от септември, като за това ще се разчита на 200 търговски обекта до края на годината, като проектите плануват разширение в Индия и Азиатско-тихоокеанския район, Близкия изток и Африка и Южна Америка, започвайки през четвъртото тримесечие.

Първите модели, които Leapmotor International ще стартира да предлага в Европа ще бъдат електрически T03 и C10, като за идващите три години са планувани по един нов модел.

T03 е с съществена градска устременост, като ще предложи самостоятелност от 265 километра (WLTP стандарт), до момента в който C10 ще бъде фамилно насочен модел от D-сегмент с пробег от 420 километра (WLTP).

" Създаването на Leapmotor International е огромна стъпка напред в подпомагането на оправянето с неотложния проблем с световното стопляне с най-съвременни BEV модели, които ще се конкурират със съществуващите китайски марки на основни пазари по света ", показа Карлос Таварес, изпълнителен шеф на Stellantis. " Възползвайки се от нашето съществуващо световно наличие, скоро ще можем да предложим на нашите клиенти конкурентни по цена и насочени към технологиите електрически транспортни средства, които ще надвишават техните упования ".

Първите страни в Европа, които ще стартират да оферират продуктите на Leapmotor International, посредством комерсиалните канали на Stellantis са Франция, Италия, Германия, Нидерландия, Испания, Португалия, Белгия, Гърция и Румъния.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР