Черният път между мездренските села Ребърково и Крета вече е

...
Черният път между мездренските села Ребърково и Крета вече е
Коментари Харесай

Отсечката Ребърково-Крета вече е асфалтирана

Черният път сред мездренските села Ребърково и Крета към този момент е асфалтиран, оповестиха кметовете на Враца Калин Каменов и на Мездра Иван Аспарухов. Пътят беше употребен като обходен от огромна част от леките и лекотоварни коли от и за Северозападна България при затварянето на път Е-79 сред Мездра и Ботевград, поради разширението на трасето до четерилентово. 

Въпреки че сега първокласният път още веднъж е отворен за прекосяване, съгласно проектите на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) в края на май още веднъж би трябвало да бъде затворен за дотъкмяване на разширението. Това ще наложи още веднъж пренасочването на колите по обходни направления. 

Във Facebook страницата си кметът на Мездра разгласи, че благодари на АПИ и „ Грома холд - Пътища Пловдив ” за бързата и качествена работа. „ Обходният път при идното прекъсване на Е-79 за неговото довеждане докрай е обезпечен. Пиша поради всички скептици и невярващи, че може да има добра съгласуваност сред държавно ръководство, политици, кметове, съпричастни жители. Благодаря на всички за взаимната ангажираност - резултатът е налице “, написа Иван Аспарухов.

В края на април Аспарухов разгласи за Българска телеграфна агенция, че има вяра, че ще се откри метод земният път Крета-Ребърково да бъде асфалтиран, преди още веднъж първокласният Ботевград-Мездра да бъде затворен.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР