Появата на мобилни телефони и други различни устройства в живота

...
Появата на мобилни телефони и други различни устройства в живота
Коментари Харесай

Майка родила близнаци. След 4 години ги погледнала и направила невероятно откритие

Появата на мобилни телефони и други разнообразни устройства в живота ни, на доктрина, трябваше да докара до това да освободим повече време за нещо потребно и значимо.

За страдание, практиката демонстрира противоположното: откогато всички тези устройства са навлезли в живота ни, животът в него е по-малко. Извинете за тавтологията…

През ноември 2015 година млада майка от Съединени американски щати провела необикновен опит вкъщи. Или по-скоро самият опит е пъклен прост, само че резултатите, до които довел, карат всеки един от нас да се замисли.

Малко предистория. Бранди е майка на прелестни 4-годишни близнаци: Блейн и Райл. Един ден, от любознание, тя поискала да организира следното проучване.

Майката седяла безшумно в ъгъла на стаята, до момента в който децата й си играели едно с друго. Единствената й задача била да преброи какъв брой пъти децата ще се извърнат към нея към нея по една или друга причина.

Резултатите от своя домакински опит тя споделила във Facebook. Ето какво написала тя:

„ Днес организирах дребен опит вкъщи, до момента в който моите момчета си играеха. Седях безшумно в ъгъла на стаята и броях какъв брой пъти ще ме погледнат за малко по една или друга причина. Интересно им беше да видят реакциите ми. Те се притесняваха дали виждам техните игрички, дали утвърждавам дейностите им или в противен случай, дали съм ядосана.

И тогава се замислих: какво ще стане, в случай че през това време седнал съм, заглеждам се в телефона и не знам какво се случва към мен?

Тогава 28 пъти (толкова пъти момчетата се обърнали да погледнат майка си – бел.ред.) моите ангели щяха да си помислят, че интернет е по-голям от тях. 28 пъти бих лишила децата си от внимание. 28 пъти синовете ми биха се почувствали самотни. 28 пъти децата ми биха си помислили: това, което се случва онлайн, е доста по-важно от действителния живот.

В свят, в който всеки те възприема подобен, какъвто изглеждаш, а не какъвто си в действителност; в свят, в който вашето равнище на триумф се мери с броя на почитателите в обществените мрежи; в свят, в който общуването лице в лице е сменено от текстови известия от прилежащи стаи, аз ви апелирам: бъдете разнообразни!

Моля, оставете мобилните си телефони и прекарайте време със фамилията и приятелите си. Следващото потомство чака от нас да ги научим по какъв начин да бъдат възрастни. А ние просто убиваме време в интернет… ”

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР