Дългите дискусии в Брюксел не успяха да доведат до споразумение

...
Дългите дискусии в Брюксел не успяха да доведат до споразумение
Коментари Харесай

ЕС и Обединеното кралство се „приближават“ до постигане на споразумение за границата и транзита след Брекзит за Гибралтар

Дългите полемики в Брюксел не съумяха да доведат до съглашение след дългогодишните различия по отношение на граничните инспекции и ръководството на летищата.

Политически полемики на високо равнище, ориентирани към подписване на съглашение за границите и директните съглашения за Гибралтар след Брекзит, завършиха без съглашение в Брюксел в четвъртък.

Самоуправляващата се английска отвъдморска територия престана да бъде част от Европейски Съюз с формалното излизане на Обединеното кралство от блока през 2020 година, само че беше изключено от Споразумението за търговия и съдействие, което определяше връзките сред Европейски Съюз и Обединеното кралство след Brexit.

Срещата в четвъртък сред испанския външен министър Хосе Мануел Албарес, основния министър на Гибралтар Фабиан Пикардо, външния министър на Обединеното кралство Дейвид Камерън и заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович беше втората по рода си за един месец.

Напоследък договарянията се за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР