Знаете ли, мъжете са по-склонни от жените да напуснат работа,

...
Знаете ли, мъжете са по-склонни от жените да напуснат работа,
Коментари Харесай

Когато баща ми реши да ни напусне, майка ми постъпи много мъдро. И така спаси семейството ни

Знаете ли, мъжете са по-склонни от дамите да изоставен работа, която не харесват, по-често се отхвърлят от неща, които не желаят, само че да напуснеш жена е напълно друга работа и е доста е грозно.

Мъж на 50 и жена на същата възраст са разнообразни хора. Тя е похарчила младостта и силата си за теб. Самотен мъж на 50 години е естествен човек, в случай че напуснеш жена на 50, ще оставиш човек, който се е посветил напълно на теб, отпаднал, изтощен и с деца.

Малко евентуално е тя да откри нов мъж и да живее щастливо. При мъжете обаче обстановката е друга.

Баща ми имаше сложен интервал в живота си, може би рецесия на междинната възраст, не знам. Но в един миг той сподели на майка ми, че ни напуща. Реакцията й беше доста спокойна, изглеждаше, че знаеше авансово какво ще каже той.

Или може би в действителност знаеше, защото познаваше татко ми от цяла безкрайност.

Преди да тръгне майка ми го убеди да проведат сериозен диалог. А след това тя предложи на татко ми да живее както желае цяла година, без нас. Но без делене на имуществото.

Просто да се усеща свободен. Да види какъв брой е мъчно да построи нещо на тази възраст, да вземем за пример някакви нови връзки. Майка ми беше сигурна, че той ще се върне след известно време, щом се сблъска с куп компликации.

Тогава татко ми несъмнено си мислеше, че в този момент целият свят ще е в краката му, че дамите ще се бият за него и той ще живее щастливо. Но когато се изправи пред действителността, той беше отчаян.

Оказа се, че на тази възраст жена даже няма да те огледа, в случай че нямаш банкова сметка и личен дом. Все отново това към този момент не са 20-годишни влюбени девойки. Това са възрастни дами, които желаят непоклатимост и фамилен живот.

Веднъж попитах татко ми за какво не е напуснал майка ми по-рано. На което той ми отговори, че не желае неговата майка и нейните родители да се разстройват.

Той описа по какъв начин през целия си живот се е опитвал да угоди на всички и да живее по този начин, както другите желаят. Не желал да обиди никого и цялостен живот се чувствал по този начин, като че ли това била негова отговорност.

И към този момент на тази възраст осъзнал, че е изтощен от всичко това и желае да има време да живее за себе си, тъй като животът не е безконечен.

Вече на „ независимост “, татко ми имаше няколко срещи с дами, с които се срещна в уебсайт за запознанства. Това бяха към този момент зрели и интелигентни дами, които знаеха какво желаят и по какъв начин.

Затова незабавно непосредствено му зададоха въпроси по какъв начин ще се промени животът им, в случай че изберат татко ми. Защото към този момент нямаха същото време, както когато бяха на 20. Защо да си губят скъпото време?

Всички към този момент имаха някогашни съпрузи, деца, а мнозина и заболели родственици, за които трябваше да се грижат.

Разбира се, всеки желае да се почувства като оня млад 20-годишен човек най-малко за една година, когато имаш доста сила, упоритост и време. Когато се влюбваш не поради облаги, а поради нечии очи или смях.

На тази възраст обаче нито една жена няма да лети след пеперудите в стомаха си; без убеденост в бъдещето и някаква изгода, никой даже няма да си мръдне пръста.

Разбира се, не беше предходна даже година и татко ми се върна в фамилията. Той бе доста признателен на майка ми, че не му разреши да унищожи живота и фамилията си.

Да, всички ежедневни неща стават скучни, само че от време на време би трябвало да разберете, че всичко, което имате, е просто фантазия за някого. Може да ви липсват нови страсти или усещания, само че кой сподели, че щастието се крие в тези неща?

Нима не е по-важно да имаш обичан човек, който не пита какъв брой лъжици захар би трябвало да сложиш в кафето си?

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР