Ани остана без майка, когато беше много малка. Тъй като

...
Ани остана без майка, когато беше много малка. Тъй като
Коментари Харесай

„Имаш 5 деца. Защо ти е осиновена?“, казваха ми всички. Но съдбата после ми се отблагодари

Ани остана без майка, когато беше доста дребна. Тъй като никой от роднините не изиска да вземе момичето, тя бе изпратена в сиропиталище.

В последния миг обаче съседката й вуйна Вера реши да я осинови.

Съселяните й бяха шокирани и се пробваха да я разубедят:

— Твоите пет лични не са ли ти задоволителни? Защо ти би трябвало и осиновена? Не прави нелепости!

— Ще се оправим. Няма да останем гладни – отговаряше им Вера.

Тя показа момичето на децата си и сподели, че това към този момент е нейният дом. Ани бързо се приспособява.

Тя беше безпроблемно дете и слушаше за всичко осиновителите си. След известно време дребната разбра, че не е родственик на мама Вера – съседите се постараха да го разбере. Но това по никакъв метод не се отрази на фамилните им връзки.

Когато по-големите деца напуснали фамилното гнездо, единствено Ани остана с Вера. По това време тя бе единствено на 14 години. И бе пораснало като отлично момиче.

Всички съседи ревнуваха Вера, тъй като осиновената й щерка беше стопанка и помагаше на майка си във всичко.

Един ден Вера отишла до реката да си изпере облеклата. Било ранна пролет. Реката била още заледена. Тя стъпила на мразовит пай и схванала, че нещо не е наред. Ледът се пропукал. Тя се оказало в безнадеждна обстановка, защото и най-малкото придвижване единствено разраствало пукнатините.

Жената схванала, че още малко и щяла да се озове под водата.

Хората, които стояли на брега, видели това, само че не се притекли на помощ, с цел да не рискуват живота си. Само младата Ани хукнала да избави осиновителката си.

– Дъще, върни се! Не можеш да ме издърпаш! – извикала Вера.

Но в този ден за първи път Ани не послушала майка си. Тя избрала мощен мразовит пай и застанала върху него, с цел да даде на майка си пръчка.

Момичето съумяло – избави осиновителката си.

Вера седна на брега и се разридала. Докато била там, тя съумяла да се елементарни с живота, тъй като нямало вяра за избавление. Тя не можела да си показа обстоятелството, че мъжете и дамите даже не помръднали, а детето поело риска, без значение от всичко.

Цялото село говорело по какъв начин Ани избавила Вера. За следващ път се убедили какъв брой мощна и смела е тя. Въпреки че съвестта им надалеч не била чиста.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР