Мастърс надпреварата в Рим вече навлиза в своята решителна фаза,

...
Мастърс надпреварата в Рим вече навлиза в своята решителна фаза,
Коментари Харесай

Програмата за Мастърса в Рим: Време да разберем имената на финалистите при мъжете

Мастърс конкуренцията в Рим към този момент навлиза в своята решителна фаза, като през днешния ден ще научим имената на двамата финалисти при мъжете. Самият шампионат предложи голям брой изненади и надалеч нямаме същото развиване, както при дамите, където купата ще си оспорват двете най-хубави тенисистки в света - Арина Сабаленка и Ига Швьонтек. До финалната четворка в италианската столица доближиха двама дебютанти на тази фаза в Мастърс " сериите ", а точно чилийците Алехандро Табийо и Николас Джари, чиято цел ще бъде да оформят дебютен край на сходно равнище в историята сред представители на тази страна.

Табийо ще премери сили с Александър Зверев в първата среща за деня, а любопитното е, че до момента в никакъв случай южноамериканецът не се е изправял против някогашния първенец в шампионата, само че надали левичарят ще бъде стъписан от именития си противник, имайки поради, че в хода на седмицата взе скалповете на Новак Джокович и Карен Хачанов, а победната му серията към този момент наброява 8 победи, откакто той завоюва купата на Чаланджъра в Екс-Ан-Прованс.

Джари пък ще премери сили с Томи Пол, който има два Мастърс полуфинала, само че в никакъв случай не е преодолявал това ходило и по този начин ще имаме сигурно най-малко един нов финалист на Мастърс шампионат. Световният номер 16 към този момент отстрани защитаващия първенец Даниил Медведев и още един представител на топ 10, откакто през днешния ден се оправи и със съпротивата на Хуберт Хуркач, само че чилиецът е надалеч по-натурален състезател на клей от двамата изброени и неслучайно надделя Пол във втория кръг на Ролан Гарос през предходната година.

Програмата за мъжките 1/2-финали в Рим:

Централен корт (стартират не преди 16:30 часа)

1. Александър Зверев - Алехандро Табийо

2. Николас Джари - Томи Пол (не преди 21:30 часа)

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР