Арина Сабаленка влезе в надпреварата в Рим, като една от

...
Арина Сабаленка влезе в надпреварата в Рим, като една от
Коментари Харесай

Сабаленка пак се оказа черната котка на Колинс и ще търси реванш от Швонтек на финала в Рим!

Арина Сабаленка влезе в конкуренцията в Рим, като една от фаворитките в шампионата, имайки поради нейното постигане до финала в Мадрид. Световната номер 2 записа поредна двусетова победа и то над една от тенисистките, намиращи се в най-хубава форма, а точно Даниел Колинс, която до напълно скоро се намираше в серия от 15 следващи победи, но и двете ѝ загуби след серията пристигнаха от белоруската тенисистка. Бившата номер 1 надви над американката със 7:5 6:2 и оформи суперсблъсък на финала в Рим с Ига Швьонтек, от която загуби в трагичен мач в разногласието за трофея в испанската столица.

Още в самото начало Сабаленка сподели за какво е по-високоранкираната тенисистка на корта. Със доста по-агресивна игра в самите разигравания, втората в света наложи движение, което принуди съперничката ѝ да голям брой позволява неточности, а това ѝ разреши да поведе с пробив при 3:1.

След 4:1, втората сложена претърпя лек спад в играта си, което разреши на Колинс да изравни и да бъде изцяло равностойна на по-високо ранкираната тенисистка. Дванадесетият гейм обаче се оказа повратен, защото тогава Сабаленка още веднъж съумя да завоюва гейм от подаването на нейната противничката и по този начин да поведе със 7:5.

Този брейк в края на първата част се отрази на играта на двете тенисистки във вторат, като американката бе бледа сянка на себе си и загуби огромна част от своята сила, до момента в който шампионката от Аустрелиън Оупън играеше все по-убедително. Това разреши на Сабаленка да господства в хода на целия втори сет и по този начин с 6:2 се поздрави с шестия си триумф на американката в също толкоз срещи, с цел да се класира за дебютния си край в Рим!

Blasting her way into her first Rome final
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР