Повече пари за извънболнична помощ са заделени в бюджета на

...
Повече пари за извънболнична помощ са заделени в бюджета на
Коментари Харесай

Повече пари за извънболнична помощ са заделени в бюджета на Здравната каса за 2023 г.

Повече пари за извънболнична помощ са заделени в бюджета на Здравната каса за 2023 година Тя е с най-голямото нарастване – 24%. Средствата ще бъдат ориентирани главно за профилактични прегледи, които ще бъдат увеличени като размер. Това заяви в ефира на ръководителят на Надзорния съвет на НЗОК Михаил Околийски.

Утре Народното събрание заседава изключително, с цел да разиска и одобри парите на Касата. Според план-сметката за здраве са планувани малко над 7 милиарда и 27 млн. лева или това е с 910 млн. лева. повече по отношение на 2022 година

" Категорично става дума за повече посоки, повече медико-диагностични действия, повече услуги за бременни дами, за майките, за бебетата им, за децата. Това към този момент е изрично променено с повече вероятни прегледи, които да се случват в действително време. Въпросът отново е тези прегледи да се употребяват, тъй като анализът демонстрира, че хората имат право на тях, само че не ги употребяват. Според данните единствено 38% от хората, които наложително би трябвало да си създадат профилактичен обзор, го вършат при общопрактикуващия си доктор. Хората в дейна възраст, които имат право на профилактичен обзор един път годишно, не го практикуват ", съобщи Михаил Околийски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР