Последните премиери на видеокарти на Nvidia не бяха приети добре

...
Последните премиери на видеокарти на Nvidia не бяха приети добре
Коментари Харесай

Nvidia може да пусне RTX 4060 Ti с 16 GB VRAM това лято

Последните министър председатели на видеокарти на Nvidia не бяха признати добре от геймърите и това частично се дължи на обстоятелството, че компанията реши да се скъпи за потенциала на VRAM памет в продуктите, които така и така са много скъпи. Според слуховете обаче Team Green може скоро да показа RTX 4060 Ti с 16 GB VRAM памет – добре пристигнала смяна, в случай че се окаже вярна.

Очаква се Nvidia да разгласи новата GeForce RTX 4060 Ti някъде към ревюто Computex по-късно този месец и доста геймъри се надяват цената на видеокартите от серията Ada Lovelace да падне под 400 $. Ценообразуването е главен проблем при серията RTX 40 – дотолкоз, че Nvidia заяви, че е понижила доставките на видеокарти от серията RTX 4070 за един месец в отговор на по-бавните от предстоящото продажби.

Ранните разгласи на търговците на дребно допускат, че новата карта ще бъде оборудвана единствено с 8 GB GDDR6 памет, което е непретенциозно количество и може да ограничи привлекателността ѝ за геймърите, които желаят да играят най-новите AAA заглавия.

Според надеждния лийкър MEGAsizeGPU, oт Nvidia може би са подготвени да създадат известна въпреки и лека промяна в курса със серията RTX 40. Съобщава се, че компанията ще разгласи три видеокарти RTX 4060 по-късно този месец, в това число RTX 4060 Ti с 16 гигабайта VRAM.

Възможно е Nvidia да разгласи и трите модела по-късно този месец, само че 16 гигабайтовият SKU, както и елементарната RTX 4060 ще се появят в магазините най-рано през юли, а у нас това ще се случи още по-късно. За страдание това значи, че единствената карта на Nvidia, която ще може да се купи преди лятото ще е 8 гигабайтовият вид на RTX 4060 Ti, а той може да се окаже сложен за продажба даже при цена от 400 $.

Към момента за тези три карти се знае малко. Изтеклите материали преди стартирането им на пазара допускат, че те ще употребяват интерфейс PCIe 4.0 x8 и 128-битова шина за паметта, като и двете биха представлявали намаляване спрямо RTX 3060/3060Ti.

Това наподобява е обща тематика за серията RTX 40, само че както видяхме при RTX 4080, RTX 4070 Ti и RTX 4070, Team Green съумя да реализира много впечатляващи усъвършенствания в продуктивността на поколенията с малко по-малка консумация на сила. В последна сметка цената ще дефинира търсенето, защото геймърите са потвърдили, че са доста по-малко склонни да харчат за безценен ъпгрейд в сегашния стопански климат.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР