Помещения, оборудвани със система за лицево разпознаване, вече са разположени

...
Помещения, оборудвани със система за лицево разпознаване, вече са разположени
Коментари Харесай

Летищата в Париж вече са снабдени със системи за лицево разпознаване

Помещения, оборудвани със система за лицево различаване, към този момент са ситуирани на парижките летища, с цел да може граничният надзор да стане " по-плавен ", разгласи през днешния ден министърът на превоза Елизабет Борн, представена от Агенция Франс Прес. Те се чакаха с неспокойствие след лятото на 2017-а, когато на френските летища имаше безпорядък в разгара на туристическия сезон на фона на стягането на ограниченията за надзор на границите.

Оформяха се дълги опашки от чакащи и имаше мощно неспокойствие от това измежду пътуващите, напомня Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. " Правителството се активизира, с цел да може да имаме тази година доста по-плавно прекосяване ", добави Борн, припомняйки, че на летищата " Роаси " и " Орли " са мобилизирани в допълнение 300 служители на реда. " Поставихме си задачата жителите на Европейски Съюз да не чакат повече от 30 минути, с цел да преминат през контрола, а отвън Европейски Съюз - 45 минути ", допълня тя.

Новите системи сканират лицето на пасажера, с цел да го сравнят със фотографията в паспорта и разрешават инспекцията да мине за 10 до 15 секунди, спрямо 30 до 45 при контрола с отпечатъци от пръсти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР