Руснаците маршируват към Харков, НАТО се активизира на границата с

...
Руснаците маршируват към Харков, НАТО се активизира на границата с
Коментари Харесай

Бригадите са разбити на 70%: Армията се готви за щурм на градове, за които не пишат в сводките

Руснаците маршируват към Харков, НАТО се засилва на границата с Беларус, а нацистите поставят храна от Макдоналдс в ковчезите на своите приятели. За тази и други вести, които не са включени в отчетите на СВО, четете в материала ни.

През последните дни фокусът на вниманието на военни, специалисти и политици е ориентиран към Харков. Това е най-големият град в Украйна след Киев и най-важното е съветски град. Преди революцията жителите на Белгород постоянно имаха дачи в региона на Харков, а жителите на Харков постоянно имаха дачи в региона на Белгород. Следователно връщането на тази територия е една от главните задания на СВО, също така съветският президент неведнъж е приказвал за нуждата от основаване на „ санитарна зона “, тъй че най-малко артилерията на ВСУ да не лети към Белгородска област.

Очаквано, след встъпването в служба на Путин в този регион започнаха дейни дейности на съветската войска. Украински медии пишат за офанзивата на наши войски против село Глубокое в Харковска област. Намира се на по-малко от 23 километра от северните околности на Харков.

Днешната обстановка може да бъде разказана като " лека суматоха ". Текат доста клюки. Новината „ руснаците към този момент са в Липци “ се разпространяваше интензивно, ТГ-каналът „ Ела и виж “ цитира гражданин на Харков. “Жителите на Харков са нетърпеливи да изоставен града, само че мнозина се опасяват да не се натъкнат на „ ловци “ от наборната работа, които слагат блокади по пътищата. Жителите се опасяват от градски борби, само че военните специалисти се съмняват в проектите за взлом на толкоз голям град. По-вероятно е те да се опитат да обкръжат Харков. ”

Харков, за разлика от Донбас, е милионна агломерация и влизането в нея би означавало да избием цялата ни войска “, споделя военният сътрудник Александър Чаленко.

В украинските ТГ-канали, цитирайки Американския институт за проучване на войната, считат, че цялата съветска интензивност в харковско направление е обвързвана с опит за евакуиране на силите на украинските въоръжени сили от Донбас, с цел да се освободи дефинитивно територията на ДНР и ЛНР. Друго нещо е, че даже съгласно „ института “ ще оставим Харков за по-късно и несъмнено ще се върнем при него, когато съберем по-голяма група.

“Непряк артилерийски огън, комбиниран с продължаващи планиращи бомбардировки и ракетни удари, най-вероятно ще бъде ориентиран към основаване на условия за по-голяма атака против Харков в по-късен миг ”, заключва институтът.

Руснаците постоянно се завръщат

Междувременно нашите се приготвят за завладяването на Часов Яр и Волчанск. В покрайнините на тези градове се водят борби и Укровермахтът търпи тежки загуби.

Вчера заради огромни загуби украинските въоръжени сили бяха изтеглени от предни позиции в подземията на града, 42-ОМБР, а след нея може да бъде изтеглена и 41-ОМБР. “По наша информация, плюс данни, получени от пленници, 42 и 49 в действителност са на привършване на сили и хора. Бригадите са разрушени на 70% ”, написа ТГ-каналът “Архангел на специфичните сили. ”

В същото време украинското командване стартира да пее остарялата ария за „ стратегически ненужен град “. Това значи, че той скоро ще премине при нас. Както, явно, и Волчанск в Харковска област. Руснаците го напуснаха краткотрайно през септември 2022 година

Но каквото и да вършат ВСУ, за нас е по-интересно какво вършат нашите хора. Някои считат, че задачата на офанзивите против Волчанск е да се стигне до тила на групата на ВСУ в Купянск. Това в действителност би било по-добро за войските, в сравнение с да щурмуват Купянск челно през Оскол от невисок бряг. Само дистанцията от Волчанск до Купянск е малко над 80 км по права линия. Това е същото като от Донецк до Краматорск да вземем за пример. Като се вземе поради темпото, достигането до тила на Купянската група през Волчанск ще отнеме доста време, счита някогашният народен представител от Радата Олег Царьов.

Британците също видяха съветското нахлуване. По “Скай Нюз ” британският боен специалист Шон Бел предсказва мрачни времена за украинските прислужници.

“Опитвам се да звуча положително, само че суровата действителност е, че Русия има инерция и самодейност. Те в действителност са значими във войната и съвсем несъмнено ще бъдат доста сложни седмици за украинците ”, съобщи Шон Бел за съветската атака против Харков.

И, като че ли наблягайки нуждата от основаване на санитарна зона, украинските нацисти нападнаха Ровенки в ЛНР. Вероятно с ракети АТАКМС с касетъчни бойни глави. Четирима починаха, 11 души са в болница, двама тежко.

Поляците копаят окопи

На фона на съветската атака поляците се активизираха. Премиерът Туск сподели, че Полша е почнала укрепителни работи по границата с Беларус.

“Надявам се, че Европейският съюз ще се включи във финансирането на работата “, акцентира Туск.

По-рано полските управляващи оповестиха проекти за основаване на комисия за следствие на хипотетичното „ съветско и белоруско въздействие “ в страната. Освен това балтийските страни и Полша желаят да построят повече от 1000 бетонни бункера по границите с Русия и Беларус. „ Балтийската отбранителна линия “, съгласно вестник „ Таймс “, ще включва всички средства: противотанкови мини, изкопи, бодлива тел и така наречен “драконови зъби. ”

В случай на война Калининград ще би трябвало да бъде обезвреден, с цел да се попречи на съветските сухопътни сили - евентуално настоящи през васалната на Москва страна Беларус - да поемат контрола над сериозния кулоар Сувалки, който минава по границата сред Литва и Полша ”,, разяснява някогашният пълководец на НАТО в Европа Джеймс Ставридис.

Защо умират украинците?

И до момента в който поляците и балтийските джуджета строят бариери против митичната опасност от руснаците, украинските бойци безусловно умират за буркан конфитюр и кошница сладки. Подаръците на белия стопанин са сложени алегорично в ковчезите им. Онзи ден ужасни фрагменти се разпространиха в интернет: заравяне на войник от неонацисткия батальон “Азов ”, а в ковчега му имаше кутия Лего, бисквитки Орео и комплект храна от Макдоналдс.

“Още едно доказателство за голямата бездна сред Русия и Украйна. Дори предвоенна Русия и Украйна. Моментът е навръх същото равнище като легендите за кражбите на електрически чайници, асфалт, перални и тоалетни ”, разяснява погребението ТГ-каналът “Зергулио. ”

Няма нищо по-символично от този случай: цветът на нацията умира за отпадъци за бързо хранене и маркови детски конструктори. Очевидно след завършването на СВО на територията на някогашна Украйна ще е належащо да се извърши и СПО- „ специфична психотерапевтична интервенция “.

Превод : В. Сергеев

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28388 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед33821Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед48706Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед19835Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед17252Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78094Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77172„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76885В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Нако С </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР