Полската авиокомпания LOT потвърди, че на руската тенисистка Виталия Дяченко

...
Полската авиокомпания LOT потвърди, че на руската тенисистка Виталия Дяченко
Коментари Харесай

Полска авиокомпания отказала да качи на борда руска тенисистка

Полската самолетна компания LOT удостовери, че на съветската тенисистка Виталия Дяченко е било отказано да се качи на борда – случай, който провокира бурна реакция от спортистка в обществените мрежи, осведоми организация „ Ройтерс “.

Дяченко разкри в понеделник, че й е било неразрешено да се качи на борда на аероплан на компанията за полет от Кайро, а по-късно немската Lufthansa също е отказала да й продаде билет.

„ Спах на летището. Отнесоха се с мен като жител трета класа (заради моята националност) и похарчих няколко хиляди евро “, написа Дяченко.

32-годишната тенисистка описа, че е опитвала да пътува за шампионат в Корсика през Варшава или Ница.

В изказване, публикувано по електронната поща от LOT потвърдиха, че не са разрешили на тенисистката да се качи на борда, цитирайки рестрикции, въведени от Министерството на вътрешните работи на Полша по време на пандемията от ковид и актуализирани през 2022 година след съветската инвазия в Украйна.

„ Разпоредбите включват ограничавания на избрани гранични пунктове, в това число летищни пунктове, във връзка с жители на Руската федерация, пътуващи отвън Шенгенското пространство “, се споделя в изказването на полската самолетна компания.

Виталия Дяченко добави, че при опита да си купи билет на друга самолетна компания Lufthansa, е осведомена, че може да пътува само през Испания, защото там е издадена визата й.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР