FDA никога не е инспектирало Johns Dental Laboratories в продължение

...
FDA никога не е инспектирало Johns Dental Laboratories в продължение
Коментари Харесай

FDA каза, че „никога“ не е инспектирала зъболекарска лаборатория, която е произвела противоречивото устройство AGGA

FDA в никакъв случай не е инспектирало Johns Dental Laboratories в продължение на повече от десетилетие, през което е произвело уреда за ориентиране на предния напредък или „ AGGA “, зъболекарско устройство за който се твърди, че е навредил на пациентите и в този момент е обект на наказателно следствие.

Според документите на FDA, получени посредством Закона за независимост на информацията, организацията е „ разбрала “ за AGGA от взаимно следствие на KFF Health News и CBS News през март 2023 година, след което отговори с първата си инспекция на Johns Dental месеци по-късно.

Тази инспекция откри, че производителят на зъболекарски устройства от Индиана не е претендирал всички недоволства на клиенти да бъдат разследвани и компанията не е разследвала някои недоволства за хора, засегнати от артикули, в това число AGGA, се показва в документите на FDA. FDA изисква фирмите за устройства да проверяват недоволствата и да ги препращат на организацията. Johns Dental " в никакъв случай " не е предупреждавал FDA за сходни недоволства, съгласно доку...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР