В неделя (12 май) руските войски продължиха да напредват в

...
В неделя (12 май) руските войски продължиха да напредват в
Коментари Харесай

Анализатори: Офанзивата в Харковска област цели да удари ВСУ по най-слабото място

В неделя (12 май) съветските войски продължиха да напредват в региона на Харков, като превзеха редица дребни обитаеми места по границата и принудиха украинските войски да правят отстъпка от някои позиции, написа The New York Times.

Така окупаторите съумяха да се възползват от главната уязвимост на Въоръжените сили на Украйна – човешкия запас, и с офанзивата си в Харков се пробва да ги затруднят в отбраната на 1000-километровия фронт, който минава от южната част на Харков до Херсон. Според военни специалисти, откривайки нов фронт северно от Харков, съветската войска се стреми да разтегне в допълнение украинските линии и да улесни пробива в избрани региони.

Анализатори считат, че непосредствената цел на новата съветска атака е да принуди украинската войска да изтегли войските, които са извънредно нужни южно от Харков, изключително в региона на град Часов Яр. Окупаторите към този момент щурмуват този град от няколко седмици. И при положение на завладяването му няколко града, които са от решаващо значение за логистиката на украинските войски на източния фронт, ще се окажат на огневата линия на Москва.

Според тях руснаците също по този начин се пробват да основат буферна зона по границата, с цел да затруднят украинските войски да обстрелват съветска територия с артилерия.
" Те може също да се опитат да се приближат задоволително покрай Харков, с цел да го обстрелват и да посеят суматоха, както направиха в първите дни на войната през 2022 година ", показват военните анализатори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР