Японската компания Takeda Pharmaceuticals постигна сделка за до 2,2 милиарда

...
Японската компания Takeda Pharmaceuticals постигна сделка за до 2,2 милиарда
Коментари Харесай

Takeda Pharmaceuticals постигна сделка за 2 милиарда долара за разработване на ваксина срещу Алцхаймер

Японската компания Takeda Pharmaceuticals реализира договорка за до 2,2 милиарда $ за създаване на ваксина против Алцхаймер, създадена от швейцарския започващ AC Immune, до момента в който фармацевтичните компании се надпреварват да влагат в евентуално доходоносни нови лекувания за заболяването.

Ваксината е една от вълната от нови медикаменти, които се насочват към пазара. Те включват леканемаб, създаден от японската компания Eisai, която получи утвърждение от регулаторните органи на Съединени американски щати предходната година.

В договорката с Takeda AC Immune ще получи предплатено заплащане от $100 милиона, което ще се усили до $2,1 милиарда, в случай че бъдат достигнати значими стадии, както и повече от 10 % хонорари от всевъзможни продажби в международен мащаб.

Японската група може да премине продукта към късен стадий, фаза 3 тествания, сподели AC Immune, само че регулаторното утвърждение може да отнеме няколко години. Ранните тествания не са открили опасения за сигурността, сподели Андреа Пфайфер, основен извършите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР