Шойгу отдавна е любимец на Путин, не виждам особена причина

...
Шойгу отдавна е любимец на Путин, не виждам особена причина
Коментари Харесай

Проф. Станчев: Настъплението към Харков е опит да се отвлекат украинските сили от Донбас

" Шойгу от дълго време е любим на Путин, не виждам особена причина за промяната му, с изключение на, че доста се е заседял като министър на защитата. Понесе огромни рецензии по отношение на тактиката на войната в Украйна. За Путин е значимо да има човек, който да го слуша. Смяната на военния министър не трансформира нищо, това е продължение на нашествието ", разяснява пред Нова телевизия преподавателят в Харковския университет проф. Михаил Станчев.

Продължават боевете за контрола на 7 села в Харковска област. По съветски данни за два дни атака войските им са завзели над 110 квадратни километра. Сред най-пострадалите е граничният украински град - Волчанск, от където бяха евакуирани 2500 души.

" Настъплението към Харков е опит да се " отвлекат " украинските сили от Донбас. Целта на Путин е да превземе тази територия и да каже, че е " освободил народа ". Май и юни ще бъдат сериозни, само че с към 30 000 бойци Харков няма да бъде високомерен. Необходимо е основаването на санитарна буферна зона, само че украинците към този момент започнаха да получават новата военна помощ, с цел да се опълчват на руснаците ", разяснява той.

Според него, макар всекидневните бомбардировки в Харков, няма суматоха.

" В метрото има към 200 класни стаи, пригодени за учениците. Поне още година университетското образование ще бъде онлайн ", изясни професорът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР