По-рано днес Русия е нанесла серия от атаки с безпилотни

...
По-рано днес Русия е нанесла серия от атаки с безпилотни
Коментари Харесай

Русия засилва атаките си срещу Украйна преди Деня на победата

По-рано през днешния ден Русия е нанесла серия от офанзиви с безпилотни самолети и ракети , ориентирани към Киев и други украински градове , настояват високопоставени лица. Москва демонстративно ускорява офанзивите си, до момента в който се приготвя за своя обичан празник Деня на успеха , отдаден на провалянето на нацистка Германия през 1945 година

Цели 16 ракетни удара са били ориентирани към градовете Харков , Херсон , Николаев и Одеска област , в допълнение към 61 въздушни удара и 52 ракетни залпа , изпратени против украински позиции и обитаеми места, заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в утринната си актуализация на военните дейности. Украинската противовъздушна защита е унищожила всичките 35 ирански безпилотни самолета Shahed, които Русия е изстреляла, оповестиха още военните сили.

Междувременно кметът на Киев заяви, че минимум петима души са били ранени в столицата на фона на вредите , нанесени на склад за гориво, коли, здания и инфраструктура. Твърди се още, че в черноморския град Одеса е бил запален склад за хранителни артикули . До момента „ Reuters “ не е съумял да ревизира без значение тези изказвания.

Последните офанзиви са осъществени в миг, когато Москва се приготвя интензивно за парада по случай Деня на успеха на следващия ден – знаково събитие за президента Владимир Путин, който с горделивост обича да си спомня за духа на руския успех над нацистка Германия. Руският водач неведнъж е упреквал Украйна, че е в плен на нов тип фашизъм . Украйна и нейните съдружници настояват, че това обвиняване е било безпочвен предлог за непровокираната инвазия на Русия през февруари 2022 година, която докара до най-мащабния спор в Европа след Втората международна война. От началото на нашествието насам хиляди хора са изгубили живота си, а милиони други са били принудени да изоставен страната.

Свидетели на последните офанзиви споделиха пред екип на „ Reuters “, че са чули голям брой детонации в Киев , а локални чиновници на реди оповестиха, че системите за противовъздушна защита са отблъснали офанзивите. Пламъците са обхванали изцяло огромна сграда, разпозната като склад за хранителни артикули, демонстрират фотоси, оповестени в Telegram от Серхий Братчук, представител на военната администрация в Одеса. По-късно самият той разясни, че това е съветска офанзива.

След като в продължение на часове над почти две трети от територията на Украйна звучаха предупредителни сигнали за въздушно нахлуване, медиите оповестиха, че детонациите са засегнали южната област Херсон и югоизточната част на Запорожие. Владимир Рогов , съветски чиновник в Запорожие, разкри, че съветските сили са блъснали склад и позиция на украинските войски в дребния град Орихив .

Междувременно стана ясно, че през вчерашния ден съветските сили са обстрелвали осем места в Сумската област в Североизточна Украйна. Информацията беше обявена от районната военна администрация в обява във Фейсбук.

Както е известно, през последните две седмици се ускориха и офанзивите против съветски обекти , изключително в Крим . До момента Украйна не е удостоверила публично каквато и да е роля в тези офанзиви, само че твърди, че унищожаването на вражеската инфраструктура е подготовка за дълго чаканото й наземно нахлуване.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР