Sony Music изпраща предупредителни писма до повече от 700 разработчици

...
Sony Music изпраща предупредителни писма до повече от 700 разработчици
Коментари Харесай

Sony Music предупреждава глобалните технологии и стриймъри за използването на AI от своите изпълнители

Sony Music изпраща предупредителни писма до повече от 700 разработчици на изкуствен интелект и услуги за стрийминг на музика в международен мащаб в последния залп в борбата на музикалната промишленост против рипирането на софтуерни групи от реализатори.

Писмото на Sony, което беше забелязано от Financial Times, категорично не разрешава на разработчиците на AI да употребяват неговата музика – което включва реализатори като Хари Стайлс, Адел и Бионсе – и се отхвърля от всевъзможен текст и добиване на данни на каквото и да е наличие за всевъзможни цели като образование, създаване или комерсиализиране на всяка AI система.

Sony изпраща писмото до компании, разработващи AI системи, в това число OpenAI, Microsoft, Гугъл, Suno и Udio, съгласно близки до групата.

Втората по величина музикална група в света също по този начин изпраща обособени писма до платформи за стрийминг, в това число Spotify и Apple, като ги моли да одобряват ограничения за „ най-хубава процедура “, с цел да защитят актьори и създатели на песни и тяхната...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР