Регионална здравна инспекция - Стара Загора ще отбележи Международния ден

...
Регионална здравна инспекция - Стара Загора ще отбележи Международния ден
Коментари Харесай

Вечерно бдение за Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН

Регионална здравна ревизия - Стара Загора ще означи Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН с вечерно бдение със свещи във формата на панделка, което ще се състои на 19 май (неделя) от 20:00 до 21:00 часа на площада пред постройката на Община Стара Загора. Тазгодишното мото на интернационалната акция е „ Помним! Приемаме! Подкрепяме! ".

Всички жители, искащи да изразят съпричастността си към засегнатите от вируса на човешката имунна непълнота (ХИВ), причиняващ болестта синдром на добитата имунна непълнота (СПИН), могат да се включат във вечерното бдение на 19 май и като възпламенят свещ на прозореца на домовете си в 21:00 часа.

Мероприятието ще се организира със съдействието на Община Стара Загора, БМЧК, Тракийски университет, Неправителствени организации „ Свят без граници " и други

Международният ден се отбелязва всяка година в третата неделя от май, в границите на третия стадий от Национална анти СПИН акция, която е в осъществяване на действия по Националната стратегия за предварителна защита и надзор на ХИВ и СПИН в Република България (2021 - 2025 г.).

Кампанията има за цел да уважи паметта на жертвите на ХИВ/СПИН и да насочи вниманието към този публичен проблем, като увеличи публичната осведоменост за ХИВ и да означи, че предварителната защита, лекуването, грижите и услугите за поддръжка на хората с ХИВ са налични за всички, които се нуждаят от тях. Също по този начин отбелязването на деня дава опция за оборване на стигмата и поощряване на разговора в общността, като в същото време акцентира нуждата от опазване на напредъка, реализиран в прекъсването на епидемията и от реализиране на по-големи триумфи в бъдеще.

Съгласувал:

Д-р стефка стоева - основен секретар на рзи

Изготвил:

Д-р Таня Перчемлиева - шеф на дирекция нзб

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР