PillCam обещава да спести дискомфорта на пациентите при изследване на

...
PillCam обещава да спести дискомфорта на пациентите при изследване на
Коментари Харесай

Хапче-камера открива рак на червата вместо едноскопия


PillCam дава обещание да спести дискомфорта на пациентите при проучване на червата
(снимка: NHS England / PA)

Хората ще могат да ревизират дали имат рак на червата, глътвайки дребна капсула с дребни камери, вместо да се подлагат на ендоскопия. Това е най-новото достижение на University College London Hospitals, а хапчето-камера към този момент е тествано с доброволци.

Камерата с размер на хапче дава обещание да спести на пациентите дискомфорта от сканирането на червата с камера, което се прави при в този момент настоящата процедура – ендоскопия. Вместо това ще е задоволително да глътнат капсулата с размер на таблетка рибено масло (около 2 см).

Шефът на Националната здравна система на Англия сподели, че процедурата, известна като, е образец за „ научно-фантастична ” медицина, все по-често прилагана за възстановяване на здравните грижи. Използването на капсулите с камери допуска огромна смяна в опазването на здравето и извеждането му отвън лечебните заведения, оставяйки пациента в комфорта на личния му дом.
още по тематиката
„ Това, което звучи като научна фантастика, към този момент се трансформира в действителност и до момента в който тези дребни камери минават през тялото ви, те вършат две фотоси в секунда, като ревизират за признаци на рак и други положения като болест на Крон ”, разяснява сър Саймън Стивънс, основен изпълнителен шеф на NHS England, представен от.

Първите проби на капсулите са извършени с присъединяване на 31 000 дами в Лондон, които са употребявали хапчетата за сканиране за признаци на. Чрез метода се преодоляват неловкостта и дискомфорта, които някои дами изпитват при цитонамазка за проучване за човешкия папилома вирус.

Като последваща стъпка 11 000 пациенти с евентуални признаци на рак на дебелото черво ще получат опция за усвояване на капсула като опция на общоприетата ендоскопия. След като глътне капсула-камера, всеки пациент ще бъде оборудван с колан и правоприемник към кръста си, под облеклата, който ще събира сниманите фотоси.

Преди поглъщането на хапчето обаче всеки пациент ще би трябвало да се прибере у дома и да употребява лаксативи за пречистване на червата, тъй че камерите да могат да получат ясни изображения. Процесът лишава от пет до осем часа, а по-късно камерата се изхвърля от организма посредством всекидневно изхождане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР