УСБАЛО Проф. Иван Черноземски“ организира безплатни профилактични прегледи за рак

...
УСБАЛО Проф. Иван Черноземски“ организира безплатни профилактични прегледи за рак
Коментари Харесай

УСБАЛО Проф. Иван Черноземски с безплатни прегледи за рак на дебелото черво

УСБАЛО „ Проф. Иван Черноземски “ провежда безвъзмездни профилактични прегледи за рак на дебелото и правото черво, оповестиха от лечебното заведение. Инициативата е част от обществената стратегия на болничното заведение за ранно диагностициране на онкологични болести и ще продължи от 22 май до 21 юни 2024 в това число.

Ракът на дебелото черво е на трето място по периодичност измежду злокачествените болести както при мъжете, по този начин и при дамите.

Рискови фактори за възникването му са напредването на възрастта – над 50 години; несъразмерна приложимост на алено месо и обработено месо – салами, шунки; фамилна обремененост – съществуване на родственици първа линия с тази диагноза, както и някои други фактори като полипи, улцеративен колит и Болест на Крон, затлъстяване, затънал метод на живот. От безплатните профилактични прегледи могат да се възползват пациенти с изброените рискови фактори или такива, които са към този момент с сложена диагноза.

Прегледите ще се организират всеки вторник и четвъртък от 14 ч. до 17 ч. в 130 хирургичен кабинет в болничното заведение. За тях не е нужно направление от НЗОК. Необходимо е само авансово записване на регистратурата на болничното заведение на телефон 02 8076299 и, в случай че са направени проучвания – колоноскопия, ехография или скенер, те да бъдат показани по време на консултацията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР