ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън приветства президента на Кения

...
ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън приветства президента на Кения
Коментари Харесай

Байдън почита Кения с държавно посещение, докато източноафриканската нация се готви да изпрати полиция в Хаити

ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън приветства президента на Кения Уилям Руто в Белия дом за тридневно държавно посещаване като източноафриканската нация се готви да разположи сили в Хаити като част от ръководените от Организация на обединените нации старания, с цел да се опита да успокои спираловидната рецесия в сигурността в карибската страна.

Около 1000 кенийски служители на реда са подготвени да дойдат скоро в Хаити, част от многостранна задача за поддръжка на сигурността, която има за цел да помогне за потушаване на груповото принуждение. Други страни, които се чака да поддържат кенийските сили, включват Бахамите, Барбадос, Бенин, Чад и Бангладеш.

Съединените щати от години си партнират с Кения в напъните за битка с тероризма в Африка, в това число битката с екстремистката формация Ал Шабаб. Кения взе участие в контактната група за защита на Украйна и интернационалната морска оперативна група, основана от администрацията на Байдън през декември в отговор на офанзивите на хусите против кораби, опериращи в Червено море....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР