Решението на G7 за използването на руски активи ще отнеме

...
Решението на G7 за използването на руски активи ще отнеме
Коментари Харесай

Reuters: Решението на G7 за използването на руски активи ще отнеме „седмици, ако не и месеци“

Решението на G7 за потреблението на съветски активи ще отнеме „ седмици, в случай че не и месеци “. Финансовите министри от страните от Групата на седемте (G7) ще се опитат да реализират консенсус по отношение на потреблението на замразени съветски активи в Стреза, Италия, на 24-25 май, само че въпросът няма да бъде дефинитивно решен до „ седмици, в случай че не и месеци, “ от в този момент. Това заяви Ройтерс, базирайки се на неназовани чиновници.

Според тях би трябвало да се уточнят доста правни и механически елементи, с цел да се стигне до решение, само че не се чака дефинитивно съглашение в Стреза. Това се дължи на обстоятелството, написа организацията, че концепцията за издаване на облигации към този момент не е настояща за Украйна и вместо това Съединени американски щати оферират да провиснал заем на Украйна, гарантиран с приходи от замразени активи.

Все още обаче няма единение измежду участниците в Групата на седемте по отношение на това кой ще ръководи заема и какво ще се случи, в случай че бъде подписано спокойно съглашение с Руската федерация. Неназован европейски посланик сподели, че ще отнеме „ седмици, в случай че не и месеци “, до момента в който страната от Г-7 вземе дефинитивно решение.

Унгарският външен министър: Появата на западни войски в Украйна ще докара до международна война 22.05.24 16:03 Средната дълготрайност на живота у нас се е нараснала с 1,6 години 22.05.24 15:52 Украински военачалник: Властите в Киев се задоволяват единствено с война – нито победа, нито проваляне ги устройва 22.05.24 15:47 „ Витоша ски “ гръмна: „ Истината за Княжевския въжен превоз – единствено обстоятелства “ 22.05.24 15:26 Писъци, смут и кръв: Какво се случи на борда на самолета, който попадна в голяма турболенция? (ВИДЕО) 22.05.24 15:09

Европейският съюз, Канада, Съединени американски щати и Япония замразиха активи на Русия в размер на към 300 милиарда $ след началото на специфична военна интервенция.

От тях почти 5-6 милиарда $ са в Съединени американски щати. Конгресът на Съединени американски щати по-рано утвърди пакет от законопроекти за даване на военна помощ на Украйна, Израел и Тайван, за конфискация на замразени активи на Руската федерация за тяхното прекачване в Киев, както и за въвеждане на спомагателни наказания против Китай.

Във вторник чешкият външен министър Ян Липавски сподели, че страните от Европейски Съюз са одобрили проект за потребление на 90% от приходите от съветски активи за доставка на оръжие на Украйна.

Председателят на Банката на Русия Елвира Набиулина акцентира през ноември 2023 година, че конфискацията и замразяването на съветски активи от Запада ще има отрицателни последствия като цяло за развиването на международната финансова система. Както сподели съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов в изявление за ТАСС през януари, Руската федерация ще бъде принудена да работи симетрично, в случай че западните страни решат да конфискуват нейните запаси

Източник – Reuters/Превод:SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР