Търси се решение на проблема с опашките на Дунав мост.

...
Търси се решение на проблема с опашките на Дунав мост.
Коментари Харесай

Държавата пак не смогва на тировете през ГКПП-та на Дунава

Търси се решение на казуса с опашките на Дунав мост. Това стана ясно след среща във вътрешното ведомство с присъединяване на заместник-министър Стоян Темелакиев, представители на Гранична полиция, Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", консула на Румъния в България Флориан-Даниел Мазилу, Николай Рашков, представител на интернационалните превозвачи.

Трафикът се усилва доста, което от своя страна води до опашки и съществени неудобства за интернационалните коли,  заяви Стоян Темелакиев пред медиите след срещата. За Министерство на вътрешните работи, по думите му, това е огромен проблем.

Затова министерството в границите на своите компетентности ще направи всичко допустимо са облекчение на трафика. Това включва оптимално съкращаване на времето за инспекция. В сряда ще има среща още веднъж по тематиката, само че този път не в София, а на Дунав мост. Обмисля се въвеждане на онлайн заплащане на такса.

Николай Рашков разясни, че при Видин опашката от наша страна е 6 километра, а от румънска-13 километра. Проблем пред превозвачите се оказва това, че буферният паркинг там е претъпкан. Той е частен и обезщетен. Стоян Темелакиев е разпоредил инспекция дали служители на реда упътват превозвачи към паркинга. Иначе той не е на Министерство на вътрешните работи. Всички гишета на пункта работят, стана ясно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР