Комисия, определена със заповед на кмета Хасково, за финансово подпомагане

...
Комисия, определена със заповед на кмета Хасково, за финансово подпомагане
Коментари Харесай

Добри новини за 17 двойки в община Хасково! Ще бъдат подпомогнати за за инвитро и инвиво процедури

Комисия , избрана със заповед на кмета Хасково , за финансово подкрепяне на процедури инвитро и инвиво на лица, двойки и фамилии с репродуктивни проблеми на територията на общината, прегледа подадените 17 заявки на двойки с репродуктивни проблеми , кандидатстващи за финансова помощ. Комисията откри, че всички двойки дават отговор на изискванията и ще бъдат подкрепени от локалната администрация. Общата стойност, заложена в бюджета, е 100 000 лева .

На последващо съвещание на Общински съвет в Хасково ще бъде препоръчано на общинските съветници да одобряват решение за разпределяне на сума за всяка от утвърдените двойки за инвитро и инвиво процедури.

Община Хасково подкрепя фамилии, лица и двойки с репродуктивни проблеми от 2014 година Досега с помощта на тази самодейност, са се родили 33 бебета . Общо подкрепените двойки през годините са 179. През предходната 2023 година 30 двойки получиха финансиране за процедури, които ще им дадат опция да осъществен най-съкровената си мечта-да станат родители.

ББР с нова тактика за стопански напредък и вложения 2024-2026 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР