Парламентарната република в лицето точно на парламента в сряда поднесе

...
Парламентарната република в лицето точно на парламента в сряда поднесе
Коментари Харесай

Вече няма значение кой печели изборите

Парламентарната република в лицето навръх Народното събрание в сряда сервира казус, който направи забележима новата " политическа " мотивация на националните избраници, когато с гласовете си вземат решение кой да ръководи институциите на страната.

След като водач на парламентарна партия и парламентарна група - Корнелия Нинова - декларира от трибуната, че групата на Българска социалистическа партия няма да поддържа нито един от претендентите за ръководител на Антикорупционната комисия и показва претекстовете, а в последвалото гласоподаване съвсем половината депутати от съответната парламентарна група гласоподават назад, естествено стои въпросът какво става с партийно-парламентарната народна власт. От какво са стимулирани 27-те депутати?

Харесват Цацаров и гласоподават по съвест?

Но изборът му беше гарантиран и без техните гласове и можеха да останат лоялни на партийното решение. Нали по общественото държание на депутатите, гласоподавателите на всяка партия преценят дали заслужават доверието им. И няма значение какъв е водещият претекст на тези 27 депутати да предпочетат Цацаров, бламирайки водача си - дали взаимозависимост и обвързаности, от които се ражда страхът от репресивната власт, или е друга повода. Фактът е без казус.

И въпреки всичко една догадка надвива логичен. Очевидно е доста мъчно да останеш предан на партийното решение, когато се постанова да покажеш позиция с гласа си не за кого да е, а за основен прокурор, който с смяна на поста освен резервира власт и въздействие, само че ги уголемява с опциите на КПКОНПИ да унищожи който си реши даже единствено като запорира имуществото му. Като в същото време отново той е обезпечил наследника си (Иван Гешев), който ще разполага с най-голямата в страната процесуална власт.

Неподчинението на партийното решение на Българска социалистическа партия легализира обществената загадка

че най-малко от няколко години парламентарната страна я ръководят не партиите с техните водачи и не номиналните властници, излъчени от Народното събрание - министър председател и държавно управление, а паралелна конструкция, в която мощна роля има основният прокурор. В нея Народното събрание, а от време на време и министър председателят, са фигуранти, изпълняващи волята й. А кои са останалите в паралелната конструкция? Ами тези, които непрекъснато остават или недосегаеми, или постоянно чисти от инспекциите на прокуратурата и КПКОНПИ - като предприемачите Пеевски и Доган

Инстинктът за самозапазване на 27-те депутати надви над партийната преданост, тъй като си дават сметка кой е действителният владетел: който може да уточни и обезпечи избора на Гешев измежду полицейски блокади, цивилен митинги и с цялостно игнориране на възраженията на президента.

Така че в Народното събрание зрелищно умря клишето-предуреждение, което насочат кристално чистите антикомунисти ( " Внимавайте по какъв начин гласувате да не докарате комунистите " ).
Пред мощта на действителния владетел парламентарната република влиза в ново измерение, в което няма значение по какъв начин гласуваме и кой печели изборите - той ще бъде идващият фигурант за попълване в паралелната властова конструкция.

Кой по какъв начин гласоподава за избора на Цацаров - тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР