Конституционният съд образува дело по повод предсрочно прекратяване на мандата

...
Конституционният съд образува дело по повод предсрочно прекратяване на мандата
Коментари Харесай

КС образува дело за прекратяването на мандата на ексшефа на НЗОК

Конституционният съд образува дело във връзка предварително преустановяване на мандата на ексшефа на НЗОК. Това оказва се от известие на уеб страницата на съда, оповестено през днешния ден, в което се показва, че делото е формирано на 25 април.

На 17 април депутатите прекратиха мандата на Станимир Михайлов. В следствие решението беше обещано от народни представители на Конституционен съд. Според депутатите има несъгласие с правилото за правова страна и на законността и правилото на разделяне на управляващите.

Докладчик по делото е съдията Филип Димитров.

На 17 април депутатът Васил Пандов от ПП-ДБ заяви, че
ще бъде сезиран Конституционният съд
за това допустимо ли е Народното събрание да освободи някого, който не желае да бъде освободен, без никакви други претекстове.

Същият ден Народното събрание освободи шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов. Точката за предварително преустановяване мандата на шефа на НЗОК по отношение на подадена оставка от Михайлов от 1 декември 2023 година
беше включена за разглеждане по предложение на
ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Това пък стана фиктивен мотив за настояването на Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и ПП-ДБ, с което Желязков беше свален от председателския пост.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР