От сумата 1.5 млн. евро идват от българския фонд Morningside

...
От сумата 1.5 млн. евро идват от българския фонд Morningside
Коментари Харесай

Българската платформа за работа nPloy привлече 2 млн. евро инвестиция

От сумата 1.5 млн. евро идват от българския фонд Morningside Hill, а останалите - от Blue Ocean Ventures. Компанията работи като комбинация сред Tinder и LinkedIn, на абонаментен принцип и има упоритости за развиване в Румъния. Инвестицията прави оценка цялото сдружение на 15.6 млн. лева
По-младото потомство от дълго време се срещна с главната привлекателна мощ на приложението за запознанства Tinder - плъзгаш надясно, когато ти харесва това, което виждаш, и наляво, когато не го одобряваш. Българската компания " Ню Хайърс ", която работи под марката nPloy, трансферира тази механика върху напълно друга ниша - търсенето на работа и набирането на личен състав, като заменя пращането на CV-та и мотивационни писма точно със " суайпване " наляво и надясно. И откакто към този момент има над 70 хиляди регистрирани консуматори, от които 10 хиляди души със приключен профил, ще търси интензивен напредък с получено финансиране от малко над 1.9 млн. eвро.

Основният вложител в рунда с 1.5 млн. евро е фондът Morningside Hill, който ръководи най-вече обществен запас от Фонда на фондовете. Останалата част от сумата идва от интернационалния фонд Blue Ocean Ventures.

" Да, можем да се назовем Tinder за работа, тъй като интерфейсът го прилича. " Суайпването " е първичният развой, а по-късно, когато има съвместен интерес сред работодатели и претенденти, даваме опция за видеовръзка за изявление в самата платформа. Гледаме да улесним връзката и да усъвършенстваме стъпките, с цел да няма потребност от имейли и срещи в трети платформи ", споделя Константин Цонев, съосновател на nPloy.
Реклама
Освен детайли от Tinder nPloy прибавя и функционалности, по-скоро наподобяващи обществена мрежа като LinkedIn - полемики, събития и клубове по ползи, които задържат потребителите отвън процеса на кандидатстване и наемане. Цялата динамичност се задвижва от логаритми, които насочват претендентите към позиции, които дават отговор най-близко до техния профил.
Направо изпращай CV-то
Идеята за nPloy се ражда в края на 2017 година в главите на Константин Цонев и Цветослав Захариев, като малко по-късно към изчистването на концепцията се включва и Борис Колев. " Първоначалната ни концепция с Цветослав беше малко по-различна и включваше по-сложен метод на кандидатстване. Тогава се срещнахме с Борис, който ни сподели - хората ги мързи, би трябвало нещо просто, а не комплицирано. Нещо по отношение на навиците на младите ", споделя Цонев. Самият артикул се появява през 2019 година, като в началото не генерира доходи, тъй като създателите оферират на фирмите да го тестват гратис.

Корпоративната история е по-сложна от раждането на самата концепция. Първоначално компанията работи посредством сдружението " Хайър ", което съществува още от 2008 година В края на 2021 година активността се мести към сдружението " Ню Хайърс ". Преди финансирането мажоритарен притежател на компанията с 63% е Петромир Миндровски, за който Цонев споделя, че оперативно не е част от nPloy. " Той ни оказва помощ финансово, тъй като като стартъп приходите са надалеч по-малко от разноските. Участва в дълготрайни решения, само че като функционалности и посоката на продукта - не ", прибавя Цонев.

Дружеството " Ню Хайърс " към момента няма оповестен годишен финансов доклад, само че съгласно Цонев nPloy към този момент генерира задоволително доходи, с цел да се самоиздържа - само че не и с цел да зареди проектите си за по-бързо развиване.
Реклама
Най-общо казано, задачата на nPloy не е единствено да бъде приложение за търсене на работа с по-модерен аспект, само че и опит за опростяване на остарели и тромави процеси. Например един път щом един консуматор попълни профила си и хареса публикация, плъзгането надясно в действителност е пращане на CV.
Източник: nPloy Няма потребност от комисиони
Основното в бизнес модела на nPloy е, че фирмите не заплащат комисиони за наемането на чиновници. " Работодателите ни заплащат, с цел да употребяват платформата. Те не ни заплащат, с цел да пускат избран брой разгласи, нито им взимаме пари за комисиони ", споделя Борис Колев. " Това съгласно нас е спор на ползи - в случай че търсиш комисиони, имаш причина да търсиш безсистемно наемане. Пазарът се пренасити от комисионери. "

Бизнес моделът е на абонаментен принцип - дадена компания, която търси чиновници, заплаща месечна такса, с цел да може да се възползва от опциите на nPloy. В базовия пакет, който включва безграничен брой разгласи, фирмите заплащат 350 евро на месец. При най-скъпия пакет, който включва в себе си и маркетингови акции за фирмите, както и самодейно търсене на чиновници (т.е. работодателите сами да могат да се свързват с претенденти, чието CV дава отговор на техните изисквания), цената е 500 евро на месец.

Маркетинговите акции са и една от най-големите действия на nPloy все още, тъй като в сумата 500 евро на месец влиза и целият бюджет за реклама. В момента в nPloy работят 10 души на непрекъснат контракт, от които трима се занимават с развиването на бизнеса, а останалите - с маркетинговата част. С значимото конкретизиране, че главният артикул на компанията - приложението, се създава от програмисти на свободна процедура. Самите те работят най-вече по него и в случай че се вземе общата численост на хората, които работят за nPloy, те са към 20 души.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР