От Леонид Селиктар През есента на тази година ще станем

...
От Леонид Селиктар През есента на тази година ще станем
Коментари Харесай

Skoda Kodiaq : На прага на нещо вълнуващо

От Леонид Селиктар

През есента на тази година ще станем очевидци на премиерата на напълно новата- втора, генерация на флагмана в SUV гамата на Skoda- Kodiaq, и заради тази причина взехме решение да се срещнем като за последно с настоящата версия на модела и да си напомним за какво той ще остане в историята като сполучлив за марката план, осъществен в тираж от повече от 800 000 единици.

Подобно на всички останали артикули на SKODA Auto, и Kodiaq е автомобил, който е чудесно уравновесен, като тук съответно акцентът попада върху усъвършенстваният комфорт, прецизната направа и общата успеваемост и концепция във всеки един аспект.

Актуалната версия на SUV модела, която е налична и в седемместен вид, се отличава с огромната и солидна челна решетка, интеграцията на която е довела до едно съвсем изцяло трансформиране на излъчването на предната част на колата спрямо истинската версия на модела от 2016 година. Изцяло нова е също по този начин и светлинната индикация, като тук от марката са заложили на напълно диодно осъществяване на светлинните модули, а при предпочитание от страна на клиентите и с матрични осветителни модули.



По отношение на равнищата на съоръжение, Kodiaq е разполагаем в три съществени изпълнения- Active, Ambition и Style, както и в три специални- SPORTLINE, първокласната L&K и топ-предложението RS, което разполага мощен TSI мотор, както и впечатляващи на външен тип 20-цолови джанти с делими вложки за възстановяване на аеродинамиката.

В двигателната гама на модела пък откриваме високоефективни бензинови и дизелов вид, като при общоприетите осъществявания на модела оптималните мощности варират от 150 до 200 конски сили, а при KODIAQ RS двулитровият елемент генерира 245 конски сили и 370 Нм. В композиция с роботизираната 7-степенна DSG предавателна кутия, системата за задвижване на четирите колела и характерните настройки по окачването, тази трансформация предлага впечатляващо за габаритите на автомобила скоростни и динамични индикатори с опция за ускоряване от 0 до 100 км/ч за 6.5 секунди и оптималната скорост на придвижване от 234 км/ч.

По време на нашата среща с KODIAQ, той беше изпълнен с може би най-хубавото за всеобщия консуматор задвижване- двулитров TDI мотор, с 200 конски сили, който без значение от стила на ръководство и пътната конюнктура, не пожела да харчи повече от 6.5 литра на 100 километра с четири индивида на борда.

Водачът и пасажерите могат да разчитат освен на успеваемост, само че и впечатляващ и обичаен за всички представители на SKODA интериорен шир, както и на богат набор системи за повишение на комфорта и сигурността на пътя, включително адаптивен круз надзор, помощник за следване на пътната лента, система за различаване на пътните знаци, до девет защитни въздушни възглавници, автоматизирано задействане на спирачната система, паркинг помощник с видео наблюдаване към цялото купе и други. Присъствие отбелязва също по този начин и системата Crew Protect Assist, която благодарение на спомагателен датчик в задната част на купето следи за други транспортни средства в рискова непосредственост.

За най-взискателните клиенти, SKODA предлага KODIAQ и с ERGO седалки, които като се изключи че са изпълнени с перфорирана кожена тапицерия, идват и с функционалност за масаж и вентилация. Водачът и пасажерът начело пък могат да разчитат на Virtual Cockpit с цифровизирана повърхнина от 10.25-инча, с опция за персонализация на стила на интерфейса, първокласна аудиосистема CANTON с 10 колони и други.

SKODA Kodiaq е най-многопрофилният и функционален автомобил в цялото портфолио на марката, като покрива изцяло условията на потребителите, търсещи както фамилен, по този начин и внушителен модел, подобен с икономично задвижване или с капацитет за по-динамично пътно държание. Базата, която предложи KODIAQ, в другите си модификации и версии, включително и особено създадената за китайския пазара KODIAQ GT, се потвърди през годините, освен с броя на продажбите си, само че и с това, че се трансформира в най-мощното дизелово предложение на компанията и даже сложи връх на именитата писта Нюрбургринг.

Всичко казано до тук е отлична препоръка за това, което можем да чакаме от , за която към този момент имаме и първи детайлности.

Изцяло новият Kodiaq, който ще дебютира дружно със също по този начин новата генерация на флагманския Superb, ще бъде пуснат в произвеждане през идната година, като за първи път в историята на модела ще бъде разполагаем и във версия PHEV (зареждаем хибрид)- Kodiaq iV, която ще предложи опция за изминаването на към 100 километра в чист електрически режим.

Новата SKODA Kodiaq ще бъде с 61 мм по-дълга (до 4758 мм) от своя настоящ вид, ширината e 1864 мм, височината е 1657 мм, а междуосието е 2791 мм. Товарното поделение на SUV модела е увеличено с цели 75 литра и дава обещание съдържимост от 910 литра.

Новото потомство на автомобила ще предложи също по този начин нова интериорна идея, в която ще има както цифровизирани решения, под формата и на 12.9-инчов екран на инфо-развлекателната и информационна система, по този начин и комфортна композиция сред ръчни и цифрови решения за надзор на вторичните системи.

На борда на новата Skoda Kodiaq ще могат да бъдат открити също по този начин и голям брой нови решения от фамилията Simply Clever за улеснение на всекидневието, а за спомагателната сигурност на пътя ще се грижат и второто потомство LED Matrix предни светлини, както и системи като Travel Assist с функционалност Traffic Jam Assist и Emergency Assist.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР