Осем души са убити и най-малко 13 са били ранени

...
Осем души са убити и най-малко 13 са били ранени
Коментари Харесай

Осем души са убити при нова масова стрелба в Сърбия

Осем души са убити и минимум 13 са били ранени при нова всеобща пукотевица в село Дубона край град Младеновац, на 42 километра южно от Белград. Това заяви рано сутринта в петък Франс прес, базирайки се локални медии.

Новината идва два дни откакто 13-годишно момче в учебно заведение в сръбската столица.

Извършителят на новата пукотевица е разкрил огън с автоматизирано оръжие от движеща се кола, с която избягал. Той е стрелял по хора в три села край Младеновац, като е подбирал жертвите си на случаен принцип.

Сръбската полиция търси причинителя, като са издигнати пътни блокади. Към региона са изпратени специфични полицейски елементи и хеликоптери, както и коли за спешна помощ. Там има към 600 души от силите на реда, добавя Франс прес.

В коментар, оповестен в сръбския информативен портал " Телеграф ", министърът на вътрешните работи Братислав Гашич назова стрелбата " терористичен акт ", без да даде повече детайлности.

Сръбската полиция заяви, че хипотетичният причинител е на 21-години , разпознат е единствено като У. Б. Ройтерс оповестява, че край село Дубона, ситуирано недалече от Младеновац, тежко въоръжени служители на реда са създали надзорен пункт и претърсват преминаващите коли.

На 4 май държавното управление в Белград заяви, че стартира огромно преразглеждане на съществуващите разрешителни за частни оръжия и други ограничения.

Масовите стрелби не са постоянно срещани в Сърбия. Последният сходен случай преди тазгодишните е от 2013 година, когато деец от войните в Югославия простреля 13 души в село в Централна Сърбия. Страната има строга политика за огнестрелни оръжия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР