Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов повече няма да подкрепя реформи,

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов повече няма да подкрепя реформи,
Коментари Харесай

Борисов няма да подкрепя реформи, предложени от други партии. Кои са приоритетите на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов повече няма да поддържа промени, препоръчани от други партии, само че е подготвен на диалози с всички обединения, които поддържат програмата на ГЕРБ. Това се разбра от думите му по време на представянето на управническите цели на партията му във вторник.

Това става по-малко от месец преди парламентарните и европейските избори на 9 юни , на които множеството социологически организации предвиждат победа за ГЕРБ пред досегашните им сътрудници в ръководството от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ).

ГЕРБ , ПП-ДБ и Движение за права и свободи подкрепяха. Трите обединения прокараха конституционни промени, които трябваше да сложат начало на правосъдна промяна. Преговорите за продължение на общото им, откакто от ПП-ДБ желаеха промени в службите за сигурност, а ГЕРБ и Движение за права и свободи отхвърлиха.

Заради оставката на кабинета се забави и приемането на нов Закон за правосъдната власт, а съставите на Висшия правосъден съвет и антикорупционната комисия.

По време на представянето на управническата стратегия на ГЕРБ Борисов сподели, че тя му дава съображение и самочувствие да не поддържа повече препоръчани от непознати партии промени, " които ни доведоха и в правосъдната система, и в конституцията до положението сега ".

" Готов съм на диалози с всички партии, които могат да поддържат управническата ни стратегия ", добави Борисов, който беше министър председател три пъти сред 2009 и 2021 година, а сега съпартийците му стартират евентуалната му кандидатура за четвърти мандат.

По думите му след идните избори партиите би трябвало да се обединят върху развиване и разцвет, тъй като зациклят ли отново след изборите, " наесен-зима ще отидем на нови, разломът ще е тежък ".

Борисов нападна ПП-ДБ, като упрекна водачите ѝ в пазаруване на гласове и пране на пари, само че без да уточни съответни доказателства за това. Повод за тях станаха публикувани от таблоидния уебсайт " Афера " на " Продължаваме промяната ". В тях се разискват събиране на пари за предизборна реклама и " президентът с кеша ".

По мотив целите на ГЕРБ Борисов сподели, че с сътрудниците му възнамеряват в края на бъдещия си управнически мандат нарастване на приходите с 75-80% от европейската покупателна дарба.

Зам.-председателят на партията Томислав Дончев добави, че задачата е България да догони по този индикатор прилежащите страни, членки на Европейски Съюз, като Гърция и Румъния .

Основен фокус в програмата на ГЕРБ е образованието с акцент - професионалното обучение. В сферата на правораздаването партията предлага нови Закон за правосъдната власт и Наказателен кодекс .

Като други съществени цели бяха посочени битката с корупцията, ускореното вложение във въоръжените сили, индустриалното развиване и пътната сигурност.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР