Опозицията в Канада поиска премиерът Джъстин Трюдо да подаде оставка,

...
Опозицията в Канада поиска премиерът Джъстин Трюдо да подаде оставка,
Коментари Харесай

Искат оставката на Джъстин Трюдо за корупционни практики

Опозицията в Канада изиска министър председателят Джъстин Трюдо да подаде оставка, написа канадската Си Би Си.

Бившият основен прокурор на Канада Джоди Уилсън-Рейболд сподели, че й е бил оказван напън да не проверява за корупция огромната строителна компания Лавален. Според Уилсън-Рейболд, цели 11 пъти с нея се свързали министри и други високопоставени чиновници, които загатнали или непосредствено поискали да не води дело против Лавален.

Сред тях бил и премиера Джъстин Трюдо, който споделил, че в случай че компанията пострада, доста хора ще изгубят работните си места. Трюдо я помолил "да помогне " за решение на казуса.

"В продължение на 4 месеца, от септември до декември 2018 година, бях подложена на непрекъснат напън от представители на държавното управление, които се опитваха да се намесят по политически аргументи в метода, по който си правя работата като основен прокурор на Канада ", сподели Джоди Уилсън-Рейболд, която беше извикана пред парламентарната комисия по правораздаване, с цел да даде пояснения по случая.

Уилсън-Рейболд сподели, че Джъстин Трюдо й припомнил, че предстоят избори в провинция Квебек, а самата тя е от този избирателен регион. "Бях доста сюрпризирана ", сподели някогашната прокурорка.

Джъстин Трюдо оспори казаното от Уилсън-Рейболд. "Убедено настоявам, както и преди, че аз и моят екип постоянно сме работили професионално и подходящо ", сподели Трюдо на конференция.
Лидерът на главната опозиционна партия изиска министър председателят да подаде оставка, а Трюдо сподели, че няма да го направи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР