Само ден след финала на национално турне с новия си,

...
Само ден след финала на национално турне с новия си,
Коментари Харесай

Българска гала във Виена на 25 май

Само ден след финала на национално турне с новия си, суперуспешен план " Звездните тенори " в редица български градове Марио Николов се насочва към последваща незабравима среща с публиката. Навръх рождения си ден - 19 май, той бе в дейна подготовка на заминаването си за идната церемония във Виена, където празникът ще продължи, дружно с хубавите страсти от срещата с австрийската и българската аудитория, в музикалната столица на Европа.
Марио Николов ще пее в галаконцерта на българската музика и просвета на 25 май от 19,30 ч. в " Музикферайн ", във връзка Деня на светите братя Кирил и Методий. Музикалното събитие ще бъде извънредно, с присъединяване на известни български и австрийски артисти и музиканти в региона на класическата музика, операта, оперетата, симфоничната, известната и инструментална музика, научи ДУМА от именития тенор.
" Очарован съм от организацията и огромната подготовка на това значимо събитие в сърцето на Виена. Ще бъде същински празник на духовността и креативен мост сред двете изключителни музикални култури. Нашето изкуство е непреходно и аз съм убеден, че точно музиката е езикът, на който имаме свободата да поддържаме връзка без никакви граници. В своята музикална кариера по света и у нас съм имал опцията да гостувам на прелестни подиуми, пред многочислена аудитория. Признавам, че идната церемония в зала " Брамс " на " Музикферайн " ще бъде неповторимо прекарване за мен, защото ще имам удоволствието да извърша един същински химн на духовността, какъвто за нас, българите, е песента " Хубава си, моя горо ". Изпълнението ми ще бъде премиерно, в нов, особено основан аранжимент от превъзходния композитор и музикант Георги Андреев, дружно с блестящата пианистка Донка Ангъчева, абстрактен мотор на събитието, и луксозните музиканти от Vienna Art Nouveau Orchestra, под диригентската палка на Росен Гергов.
Галаконцертът се организира под патронажа на изключителния и пълномощен дипломат на Република България в Република Австрия Десислава Найденова-Господинова, с поддръжката на Министерството на туризма и Културен дом " Витгенщайн ", Виена.
Всички доходи от събитието ще бъдат дарени на фондация " Заедно в час ". В програмата са включени творби на доста български композитори, сред които Георги Андреев и Милен Кукошаров.
Сред звездните солисти на вечерта са световнопризнатата цигуларка Лидия Байч - съпродуцентка с Донка Ангъчева на блестящото събитие, виолистката на Виенската филхармония Даниела Иванова, именитият австрийски тенор Андреас Шагер и Гюнтер Гройсбьок (бас), известният австрийски артист Цезар Сампсън, тенорът Марио Николов, Недялко Недялков (кавал), Вълчан Вълчанов (обой), Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа и още доста огромни звезди.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР