Оперната певица Мария Цветкова е победителят в анкетата Музикант на

...
Оперната певица Мария Цветкова е победителят в анкетата Музикант на
Коментари Харесай

Мария Цветкова е Музикант на годината 2017

Оперната певица Мария Цветкова е спечелилият в анкетата Музикант на годината 2017 на предаването за класическа музика Алегро виваче на стратегия Хоризонт на Българското национално радио.

Резултатите от 27-то издание на националното допитване станаха ясни на галаконцерт, извършен в Деня на радиото 7 май в препълненото Първо студио на БНР.

За първи път в историята на анкетата премията в категория Дебют завоюва диригент – младата Инна Диловска, която получи специфичната премия на Българската банка за развиване.

За Ансамбъл на годината слушателите избраха дуото Надежда Цанова – пиано и Петър Македонски – тромпет. Музикален план на годината стана албумът с музика на Димитър Ненов, записан от пианиста Иво Върбанов с Кралския шотландски народен оркестър под диригентството на Емил Табаков и публикуван във Англия.

Цигуларката Зефира Вълова завоюва наградата за дейна креативна активност. Композиторът Георги Арнаудов събра гласовете на феновете на класическата музика в категория Юбилей. Слушателите отличиха посмъртно композитора и тонрежисьор в БНР Мирослав Данев за цялостното му творчество.

За повторно в историята на анкетата беше връчена и специфичната премия Олга Камбурова в поддръжка на млад гений. Получи я 16-годишният пианист Николай Димитров от Русе.

Домакин на събитието беше Симфоничният оркестър на Българското национално радио с основен диригент Марк Кадин, а в галаконцерта участваха носителите на премиите, Теодосий Спасов – два пъти притежател на наградата Музикант на годината, и Явор Желев – първи флейтист на Радиооркестъра.

Снимки на наградените участници може да видите ТУК!!!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР