Олимпийският шампион Александър Зверев ще пропусне срещата на Германия за

...
Олимпийският шампион Александър Зверев ще пропусне срещата на Германия за
Коментари Харесай

Александър Зверев е аут за Купа Дейвис

Олимпийският първенец Александър Зверев ще пропусне срещата на Германия за Купа " Дейвис " като посетител на Босна и Херцеговина заради травма и на негово място в състава на отбора влиза Максимилиан Мартерер. 

Германската федерация по тенис разгласи, че Зверев е получил мускулна контузия по време на загубата си от Карлос Алкарас на четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати предходна седмица и не може да взе участие в дуела в Мостар в събота и неделя.

Световният номер 130 Мартерер заема своето място в отбора, който включва още Даниел Алтмайер, Яник Ханфман, Тим Пуц и Кевин Кравиц. 

" Разбира се, отсъствието на Александър тежи доста, тъй като той възвърна остарялата си форма през последните седмици и е извънреден състезател. Но аз съм уверен, че ще бъдем задоволително мощни и без него, с цел да победим Босна и Херцеговина ", сподели капитанът Михаел Колман.

Победителят от двойката ще взе участие в квалификациите за Световна група I през 2024 година. Германия не съумя да се класира за груповата фаза на финалите за Купа " Дейвис " тази година, откакто загуби в квалификациите с 2:3 от Швейцария.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР