Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт

...
Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Предадоха на съд 47-годишния мъж, убил тъща си и ранил тежко жена си

Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт по отношение на Красимир И., на 47 година, за това, че на 20 май 2017 година, в регионалния град, умъртвил 68-годишната М.Ж. и направил опит да умъртви бременна жена - брачната половинка си - 30-годишната Г.И., като действието е било довършено, само че не са настъпили плануваните в закона и желани от дееца обществено-опасни последствия за това закононарушение - закононарушение по член 116, ал.1, т.4 предложение първо и последно във вр. с чл.115 във вр с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 20 май 2017 година, в гр. Стара Загора, М.Ж. и Г.И. очаквали в жилището им да пристигна обвиненият Красимир И., който трябвало да вземе багажа си и да се изнесе поради предишни фамилни спорове. Към 10 часа, сутринта, потърпевшата М. Ж. излязла и отишла до магазина. Тогава по телефона обвиненият Красимир И. се обадил на брачната половинка си, която била бременна, и я уведомил,че е спал в хотел и ще пристигна да вземе багажа си. Обвиняемият и М. Ж. се засекли пред входната врата на жилището, а Г.И. споделила да влезнат, с цел да му даде багажа, като в същото време тя се заключила в хола. Там било и по-голямото дете на обвинения и потърпевшата Г.И. - 11 – годишно момче. През остъклената врата на хола Г.И. видяла по какъв начин майка й влиза с обвинения, който още в коридора я нападнал, като почнал да я удря. М.Ж. се развикала вика за помощ с думите: “Убиват ме! “ и почнала да се придвижва постепенно по коридора към хола, с цел да се скрие в нейната стая. Обвиняемият Красимир И. я следвал, като й нанасял удари с нож.

В уплахата си Г.И. в началото не забелязала, че обвиненият държи нож в ръката, с която удря тъща си, само че неотложно се обадила за помощ на тел.112, като декларирала,че бият и убиват майка й. Обвиняемият Красимир И. счупил стъклото на холната врата и пъхнал ръката си, с цел да я отвори. Съпругата му видяла ножа и схванала, че майка й била засегната с него. Обадила се за повторно на тел.112 и извикала на детето си да отиде в спалнята. Самата тя стояла до вратата за терасата. Детето било до врата на спалнята и видяло протичащото се. Обвиняемият Красимир И. се насочил към брачната половинка си и без да каже нищо я пробол с ножа в горната част на корема. След това й нанесъл втори удар в същата област. Малко по-късно Г.И. видяла по какъв начин брачна половинка й самичък се мушнал с ножа в региона на корема, обърнал се и напуснал жилището. Обвиняемият избягал, без да оказва помощ на потърпевшите. На място пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ. Според осъществените по делото съдебно-медицински експертизи е открито, че 68-годишната М.Ж. е умряла от пострадвания в гръдния панер, при които е последвала остра кръвозагуба, а на Г.И. й били породени две прободно-порезни пострадвания в корема, довели до разстройство на здравето, заради което тя е била настанена в болнично заведение.

Впоследствие обвиненият Красимир И. е бил арестуван в с. Пчеларово, обл. Кърджали, като до там се придвижил с такси и потърсил здравна помощ. Той е с взета от съда мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

За това закононарушение се планува наказване „ отнемане от свобода” от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР