Двама представители на университета Станфорд – бивш декан и водещ

...
Двама представители на университета Станфорд – бивш декан и водещ
Коментари Харесай

Учени от Станфорд платили част от рекордната гаранция на Сам Банкман-Фрийд

Двама представители на университета Станфорд – някогашен декан и водещ академик, са платили гаранцията на създателя на банкрутиралата криптоплатформа FTX Сам Банкман-Фрийд, с цел да бъде пуснат от пандиза, съобщи ДПА.

Лари Креймър и Андреас Пепке платили надлежно 500 000 и 200 000 $, а останалата част от сумата – 250 млн. $, най-голямата в правосъдната история на Съединени американски щати за гаранция преди началото на процеса, дали родителите на Банкман-Фрайд – Джоузеф Банкман и Барбара Фрийд.

Самият Банкман-Фрийд, който беше освободен под домакински арест и ще обитава до началото на процеса в дома на родителите си наоколо до кампуса на Станфордския университет, опитваше да резервира в загадка имената на Креймър и Пепке, само че те бяха разкрити от Федералния съд в Манхатън.

На 12 декември м.г.
създателят на FTX беше арестуван от бахамската полиция по искане на американската прокуратура
а молбата му за освобождение под гаранция е отхвърлена с претекста, че има огромна заплаха да избяга.

На 22 декември управляващите на Бахамските острови обявиха, че Сам Банкман-Фрийд е екстрадиран в Съединени американски щати.

На идващия ден стана известно, че той е освободен против рекордната гаранция от 250 милиона $. Съдът приел гаранцията, тъй като Банкман-Фрийд се съгласил на екстрадация и тъй като счита, че няма риск обвиненият да избяга, както и че не съставлява заплаха за обществото.

Прокурорът на Южния окръг на щата Ню Йорк разгласи, че на създателят на FTX са отправени обвинявания в електронна машинация, незаконен сговор за електронна машинация и пране на пари наред с редица други обвинявания. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи 115 години затвор.

Федералните управляващи настояват, че
той е отклонявал средства на свои клиенти към персоналния си криптохеджфонд Alameda Research
и е крил дарения на политици.

Прокурор Николас Рус назова хипотетичните закононарушения на Банкман-Фрийд “измама с епични размери ”.

Доказателствата против него включват показанията на голям брой сътрудници и очевидци от FTX и неговата компания за крипто търговия Alameda Research, както и криптирани текстови известия и десетки хиляди страници финансови документи.

Банкман-Фрийд твърди, че.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР